La o saptamana dupa intrarea in carantina impotriva epidemiei de Covid, in 2020, locatarii unei cladiri darapanate din Manhattan incep sa se adune pe terasa de pe acoperis in fiecare seara si sa povesteasca. Pe zi ce trece, se strang din ce in ce mai multi vecini, aducandu-si drept scaune navete si galeti pe care le intorc cu susul in jos. Treptat, locatarii – dintre care unii abia daca au schimbat doua vorbe pana atunci – devin vecini in adevaratul sens al cuvantului.
Paisprezece zile este un roman colectiv de un dinamism irezistibil, cu o premisa neobisnuita: fiecare personaj din acest grup divers si excentric de vecini a fost creat in secret de un autor diferit, de la Margaret Atwood si Celeste Ng pana la Tommy Orange si John Grisham. O naratiune uluitoare, induiosatoare si, in ultima instanta, surprinzatoare, Paisprezece zile este o oda inchinata puterii pe care o au arta povestirii si conexiunea umana.
Paisprezece zile este un proiect filantropic, veniturile pe care le va aduce urmand sa sustina cauzele Authors Guild Foundation. O oda inchinata puterii pe care o au arta povestirii si conexiunea umana.
,,Rodul absolut incantator al unei perioade deloc placute, Paisprezece zile este plin de viata si lipsit de inhibitii... O realizare impresionanta.” – Observer
,,Paisprezece zile ne aminteste un lucru pretios, si anume ca povestile ne pot invata, consola si oferi un spatiu al acceptarii, avand poate chiar capacitatea de a-si schimba cititorii (sau ascultatorii).” – Financial Times
"Mai presus de toate, Paisprezece zile este o celebrare a puterii povestilor. Cu mult inainte de inventarea scrisului, noi, oamenii, ne?am infruntat cele mai mari adversitati spunand povesti. Cand ne confruntam cu razboaie, violenta, teroare – sau o pandemie –, spunem povesti pentru a gasi solutii si a riposta impotriva lumii inspaimantatoare si de neinteles. Povestile ne spun unde ne aflam si incotro ne indreptam. Confera sens lucrurilor fara inteles si aduc ordine in dezordine. Ne transmit valorile de?a lungul generatiilor si ne dau glas idealurilor.” – Nota din partea Authors Guild Foundation (Paisprezece zile)