Descriere - Pachet - Ghid pentru bebelusul tau
Pachetul "Ghid pentru bebelusul tau" este compus din doua produse
- Cea mai buna decizie pentru bebelusul meu
- Diversificarea pas cu pas. Alimentatia copilului de la 6 luni la 2 ani - editia noua
Descriere - Cea mai buna decizie pentru bebelusul meu
Cele mai bune decizii pentru bebelusul tau, bazate pe stiinta.
Ar trebui sa alaptezi bebelusul la cerere sau dupa un program strict? Il culci pe cel mic in pat cu tine sau singur? Oare suzeta ii strica dantura? Ce fel de dieta ar trebui sa-i asiguri? Il rasfeti daca il tii prea mult in brate? Atat de multe intrebari si atat de multe pareri – cele mai multe neavizate si nesolicitate.
Cea mai buna decizie pentru bebelusul tau vine ca un ajutor de incredere, bazat pe stiinta, care raspunde la cele mai frecvente 60 de intrebari ale noilor parinti. Evita depresia post-partum si elimina orice factor care ar putea sa transforme primul an alaturi de bebelus intr-o experienta greoaie si neplacuta!
Cercetarile arata ca un procent ridicat de mamici (60-80%) experimenteaza dupa nastere perioade indelungate de tristete, iritabilitate, anxietate si capacitate redusa de concentrare. Aceste "baby blues” cunoscute sub numele de tristete post-partum pot degenera in depresie post-partum din cauza presiunii suplimentare provocata de sfaturi contradictorii sau intrebari la care tinerele mamici nu au un raspuns.
De aceea, aceasta carte este ca o mana de ajutor intinsa tuturor proaspetelor mamici. Mamicilor care au zeci de intrebari si care vor ajutorul unor experti in domeniu. Mamicilor care vor sa cunoasca informatiile stiintifice, sa le evalueze si sa le aplice in concordanta cu propriile principii. Mamicilor care isi doresc putin ajutor la inceputul unei vieti frumoase alaturi de bebelusul lor. Si, nu in ultimul rand, mamicilor care vor sa acorde prioritate lucrurilor cu adevarat importante din viata copilului lor.
Comanda acum manualul esential pentru noii parinti si ia toate deciziile sustinute de cele mai bune informatii disponibile, dar si de propriul instinct cu privire la nevoile unice ale bebelusului tau!
Cartea aceasta este pentru tine daca:
- Iti doresti sa stii ce parere au specialistii cu privire la subiecte importante precum alaptatul, intarcatul, utilizarea suzetei, somnul bebelusului, vaccinuri si multe altele;
- Vrei sa inveti cum sa iei cele mai bune decizii pentru bebelusul tau din primul an de viata;
- Te-ai saturat de toate sfaturile contradictorii pe care le primesti de la persoane fara experienta;
- Nu ai timpul necesar pentru a-ti extrage singura informatiile pretioase de la diferiti specialisti;
- Vrei sa depasesti momentele-cheie dificile si sa te bucuri de clipele unice petrecute impreuna cu bebelusul tau.
Fragment
"Cand ma gandesc la cum a luat nastere aceasta carte, imi vin in minte doua scene.
Prima este cea a asistentei de varsta mijlocie, de la sectia de neonatalogie, in uniforma sa verde, controlandu-mi tensiunea arteriala la doar cateva ore dupa nasterea primului meu copil. Am bombardat-o pe sarmana femeie cu o multime de intrebari tipice unei proaspete mamici cuprinse de griji. De ce nu prinde mamelonul? Am voie sa-l pun langa mine in timp ce doarme? Putem lasa catelul nostru sa doarma langa patut? In final, cand am intrebat-o despre utilizarea suzetei si confuzia tetina-mamelon, m-a oprit ridicandu-si mana.
- Draguta, mi-a spus cu accentul sau texan, pe un ton categoric, fara macar sa-si ia privirea de la tensiometru, orice vei decide in legatura cu toate chestiunile astea, bebelusul tau va supravietui.
Mi-era clar ca voia doar sa ma linisteasca, insa tot am ramas surprinsa. Nu i-am raspuns, dar mi-amintesc ca m-am gandit: Bine-bine, dar nu asta voiam eu! Cine a vorbit de supravietuire? Eu imi doresc mai mult decat atat.
Nu stiam exact ce anume imi doream pentru copilul meu abia nascut, dar stiam ca-l voiam fericit si sanatos, atat mintal, cat si fizic. Voiam sa iubeasca viata, sa se bucure de relatii sanatoase, sa-si aduca o contributie la lumea in care traieste. Sunt sigura ca asistenta aceea, epuizata cum era, nu voia sa spuna ca treaba unui parinte este pur si simplu aceea de a-si ajuta copilul sa ajunga la maturitate fara prea multe leziuni majore. Dar comentariul ei m-a determinat sa pornesc in explorare, un drum care a condus la scrierea acestei carti.
Cealalta scena care-mi vine in minte este una din aceeasi perioada, cateva luni mai tarziu: eu, asezata pe podea, cu sotul meu langa mine, in sectiunea dedicata cartilor de parenting1 a unei librarii din San Antonio. Nu-mi amintesc de ce anume ne impiedicaseram in acel moment, dar stiu ca, asa privati de somn cum eram, tot rasfoiam carti in cautare de raspunsuri despre lucrurile pe care trebuia sa le facem pentru bebelusul nostru, care dormea in carucior, langa noi. Eram complet coplesiti, nu doar din pricina cantitatii enorme de informatii de care am dat, ci si a faptului ca multe se bateau cap in cap. Exact ca sfaturile pe care le primeam de la persoanele din viata noastra.
De la familie, de la prieteni (unii cu copii, altii fara), la doamna de la restaurant, la tipul de la magazinul alimentar... aveam impresia ca toata lumea cu care ne intalneam avea ceva de spus despre cum ar trebui sa ma comport cu fiul meu. Desigur, erau bine intentionati, dar sfaturile lor erau uneori depasite, adesea inutile si, repet, in mod constant contradictorii. Unul imi zicea ca ar trebui sa dorm cu copilul meu. Altul ma avertiza ca nu ar trebui nici macar sa vorbesc cu el noaptea, cu atat mai putin sa-l iau in brate. Cineva m-a indemnat sa-i fac imediat program de somn. Altcineva insista ca ar trebui sa raspund, pur si simplu, nevoilor sale. Multitudinea de informatii nu au facut altceva decat sa ma bage in ceata.”
Format: 130x200
Numar pagini: 360
An aparitie: 2021
Descriere - Diversificarea pas cu pas. Alimentatia copilului de la 6 luni la 2 ani - editia noua
Editia 2-a, revizuita in ianuarie 2020
Acest ghid este conceput pentru a oferi informatii despre alimentatia copilului de la 6 luni la 2 ani.
Am incercat sa concentrez in acest ghid de diversificare tot ceea ce am considerat eu util, tot ceea ce as fi dorit sa am la indemana si eu, la primul copil, la inceputul dicersificarii. Motivatia mea de a ma documenta si specializa in alimentatia copilului a fost data de catre dorinta de a-mi creste sanatos cei doi copii, de a le oferi un start bun in viata si de a le intari sistemul imunitar intr-un mod natural, folosindu-ma doar de alimente. Ei sunt inspiratia mea, ei ma impring spre doumentare, spre a invata cat mai multe lucruri noi in fiecare zi.
Alimentatia corecta este esentiala in evolutia rapida si sanatoasa a copilului, cel putin in primii doi ani de viata. Alegerea alimentelor potrivite va furniza o stare buna de sanatate si le va da copiilor posibilitatea de a se bucura de gusturi si texturi noi inca de la inceput, le va asigura un start alimentar cat se poate de sanatos.
De asemenea, momentul mesei, ii ajuta pe cei mici sa creeze o legatura calda cu parintii si de aceea este foarte important momentul mesei, locul in care bebelusul serveste masa, cat si starea pozitiva a mamei sau a persoanei care il hraneste.
Astfel se dezvolta atitudini sanatoase, toti factorii care influenteaza momentul hranirii bebelusului fiind importanti in viitoarea relatie a copilului cu mancarea. Pe parcursul primului an, relatia bebelusului cu mancarea trece prin mai multe etape: de la supt, inghitit, la mestecat, iar sistemul digestiv se maturizeaza treptat, astfel incat are capabilitatea de a digera cat mai multe alimente in jurul varstei de 12 luni. - Cosmina Nitu - Tehnician nutritionist
Cuprins:
Introducere
Introducerea alimentelor
Sistemul digestiv al bebelusului
Piramida alimentara
Grupele alimentare
Fructele
Combinatii delicioase cu fructe
Legumele
Combinatii delicioase cu legume
Combinarea alimentelor
Lichidele in alimentatia copilului
Cerealele si pseudocerealele
Carnea si necesarul proteic
Oul in alimentatia sugarului
Lactatele
Ghidul introducerii alimentelor
Indulcitorii naturali
Grasimile
Superalimente
Alimente si superalimente care ajuta la intarirea imunitatii
Suplimentele alimentare
Sarea si zaharul in alimentatia copilului...
Alergiile alimentare
Siguranta si igiena alimentelor
Meniuri si recomandari
Alimentatia copilului in constipatie si diaree
Alimente "interzise" in dieta sugarului
Alimentatia post-natala si importanta laptelui matern
Rutina si programul de masa in viata bebelusului
Metode eficiente pentru spalat fructele si legumele
Bibliografie
Anul aparitiei: 2020
Nr. pagini: 138
Format: 13x20
Pachetul de carti Pachet - Ghid pentru bebelusul tau. face parte din categoria carti
- a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartile din pachet sunt scrise de catre si sunt publicate la editura MG NET
Pentru orice solicitare apelati
departamentul Suport Clienti
LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face
eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate
pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari
specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.