Descriere - Pachet cele 7 obisnuinte ale persoanelor, copiilor, adolescentilor si familiilor
In lumea din ce in ce mai haotica in care traim, singurele care ne pot ordona viata, acasa sau la job, sunt principiile si regulile. Traind dupa anumite reguli si raportandu-ne la anumite principii, putem fi siguri ca dezechilibrele de tot felul ale societatii in care traim nu ne vor afecta intr-atat de mult incat sa ne pierdem reperele.
Pachetul promotional pentru familii: Cele 7 obisnuinte ale persoanelor, adolescentilor si familiilor extraordinar de eficace, dar si ale copiilor fericiti vine in intampinarea tuturor celor care isi doresc o evolutie in plan personal (fie ca sunt adulti sau adolescenti), in plan familial sau a celor care doresc sa le imprime copiilor, inca de la varste fragede, niste principii si reguli de viata solide, in conditiile in care principiile sunt definite ca: "adevaruri fundamentale care servesc drept fundatie pentru comportamentul care iti aduce ce iti doresti in viata. Pot fi aplicate in repetate randuri, in situatii similare, pentru a te ajuta sa iti atingi scopurile”. (Ray Dalio)
Asadar, bucura-te de un pret special in aceasta perioada pentru cele patru produse ale editurii ACT si Politon: audiobookul Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace de Stephen R. Covey si cartile: Cele 7 obisnuinte ale familiilor extraordinar de eficace de Stephen R. Covey, Cele 7 obisnuinte ale adolescentilor extraordinar de eficace de Sean Covey si Cele 7 obisnuinte ale copiilor fericiti de Sean Covey si de un continut valoros si foarte actual.
Cele 7 obisnuinte ale persoanelor extraordinar de eficace de Stephen R. Covey
Este cartea fenomen (s-a vandut in peste 25 de milioane de exemplare in toata lumea) care te va ajuta sa obtii eficienta personala si interpersonala prin interiorizarea celor 7 obisnuinte dezbatute in toate cele 4 carti:
Obisnuinta 1: Fii proactiv (devino un agent al schimbarii)
Obisnuinta 2: Incepe cu finalul in minte (elaboreaza o declaratie de misiune)
Obisnuinta 3: Da prioritate prioritatilor
Obisnuinta 4: Gandeste "castig-castigi”, treci de la "eu” la "noi”; (gaseste solutiile convenabile pentru toata lumea)
Obisnuinta 5: Cauta mai intai sa intelegi… si apoi sa fii inteles (foloseste comunicarea empatica pentru rezolvarea problemelor)
Obisnuinta 6: Coopereaza prin sinergie;
Obisnuinta 7: Ascute fierastraul.
Autorul este de parere ca victoriile private preced victoriile publice si ca este necesar sa ne tinem de promisiunile pe care ni le facem noua insene inainte de a face promisiuni celorlalti. Primele trei obisnuinte se refera la propria persoana. Obiceiurile 4,5,6 se refera la munca de echipa, cooperare si comunicare. Aceste obiceiuri se refera la transformarea unei persoane de la dependenta, la independenta si apoi interdependenta. Al saptelea principiu se refera la continua dezvoltare si devenire a individului.
Intrebandu-se daca aceste principii vor mai fi relevante peste zece, douazeci, cincizeci, o suta de ani, autorul raspunde ca: "cu cat schimbarea este mai mare si provocarile noastre mai dificile, cu atat devin mai relevante obisnuintele. Motivul: problemele si suferinta noastra sunt universale si in crestere, iar solutiile la probleme sunt si vor fi intotdeauna bazate pe principii universale, eterne, evidente de la sine, comune fiecarei societati ce a dainuit si a prosperat de-a lungul istoriei. Nu le-am inventat eu si nu imi asum niciun merit pentru ele. Doar le-am identificat si le-am organizat intr-un cadru secvential.” Stephen R. Covey
Cele 7 obisnuinte ale familiilor extraordinar de eficace de Stephen R. Covey
Cele 7 obisnuinte ale familiilor extraordinar de eficace se refera la intreaga complexitate a relatiilor pe care le implica o familie. Cartea ofera o perspectiva ampla asupra vietii de familie, luand in considerare toate aspectele implicate in cadrul acesteia si oferind raspunsuri la o serie de intrebari care tintesc in mod obiectiv probleme mai des, sau mai rar intalnite in sanul acestora, precum:
• Cum pot sa creez schimbarea? Cum pot fi o influenta centrata pe principii pentru familia mea?
• Cum pot obtine o intelegere de sine mai mare pentru a-mi ajuta mai bine familia?
• Cum pot echilibra munca si familia?
• Cum construim o casnicie puternica?
• Cum sa gestionam/gestionez divortul?
• Ce pot sa fac pentru ca a doua mea casnicie sa aiba mai mult succes decat prima?
• Cum devenim o familie centrata pe principii?
• Cum putem sa ne facem timp pentru familie?
• Cum ii impiedicam pe membrii familiei sa fie atat de egoisti?
• Ce facem atunci cand nu exista intelegere si comunicarea e defectuoasa?
• Cum putem sa facem comentarii personale fara sa jignim?
• Cum punem activitatile tuturor in acelasi program?
• Ce facem atunci cand incercam, dar lucrurile par sa se destrame?
• Cum ne invatam copiii sa-si indeplineasca treburile cu voiosie, fara sa li se ceara?
• Ce facem atunci cand un copil se poarta urat?
• Ar trebui sa fim autoritari sau permisivi cu un copil?
• Ce facem atunci cand un copil se bate si se cearta?
• Cum ne descurcam cu un adolescent care e morocanos, rebel si nerespectuos?
• Cum pot sa gestionez cel mai bine faptul ca sunt un parinte singur?
• Cum fac fata divortului parintilor mei?
• Cum ne putem proteja copiii de lucruri precum pornografia, drogurile si aderarea la bande?
Cele 7 obisnuinte ale adolescentilor extraordinar de eficace de Sean Covey
Cele 7 obisnuinte ale adolescentilor extraordinar de eficace de Sean Covey (fiul lui Stephen R. Covey) este o carte plina de povesti cu, si despre, adolescenti.
Stim cu totii ca adolescenta nu este tocmai cea mai comoda perioada a vietii. Adolescentii sufera tot felul de transformari la nivel fizic, emotional si psihic, iar toate aceste modificari le afecteaza viata la toate nivelurile. Nu e de mirare astfel ca traiul alaturi de un adolescent devine de multe ori foarte complicat. Insa lucrurile nu trebuie sa stea neaparat astfel. Adolescenta poate deveni o perioada mai suportabila atat pentru copii, cat si pentru parinti, cu conditia de a intelege corect nevoile, problemele si provocarile acestei varste.
Cartea lui Sean Covey le va oferi adolescentilor raspunsuri la intrebari legate de:
• Relatiile cu: prietenii, iubitii, iubitele, mamele si tatii, etc
• Droguri, greutate, depresie, rezultatele nesatisfacatoare de la scoala, s.a;
Si ii va convinge ca cele 7 obisnuinte chiar functioneaza pentru a depasi obstacole, a cladi prietenii, a lua decizii mai inteligente cu privire la intalniri si sex, a avea rezultate mai bune la scoala, a-si construi stima de sine si a se intelege mai bine cu parintii.
Cele 7 obisnuinte ale copiilor fericiti de Sean Covey
O carte adorabila pentru copii in special, dar si pentru parinti, bunici si frati mai mari in general. O carte cu povesti cu personaje adorabile: iepurasi, ursuleti, porcusori, sconcsite si veverite numai bune de citit tuturor copiilor cuminti seara, inainte de culcare. 7 obisnuinte utile, aceleasi pe care le-am enumerat la inceputul articolului, care isi vor pune amprenta asupra intregii evolutii a copiilor si le va marca definitiv modul de a gandi si de a percepe lumea din jur. 7 teme de discutie intre parinti si copiii lor, care vor pune bazele unui nou comportament insusit de acestia. 7 idei mici care vor creste mari odata cu copiii vostri, despre:
• A-si asuma responsabilitatea pentru propriile vieti;
• A-si face un plan in legatura cu orice in viata;
• A da prioritate prioritatilor, punand munca pe planul 1 si joaca pe locul 2;
• A se gandi cum sa fie bine pentru toti,
• A asculta inainte de a vorbi si a intelege inainte de a fi inteles;
• A actiona impreuna;
• A gasi timp pentru a se echilibra, odihni, face ceea ce le place, etc…
Pachetul de carti Pachet cele 7 obisnuinte ale persoanelor, copiilor, adolescentilor si familiilor. face parte din categoria carti
- a catalogului LibrariaRomana.ro. Cartile din pachet sunt scrise de catre si sunt publicate la editura ACT SI POLITON
Pentru orice solicitare apelati
departamentul Suport Clienti
LibrariaRomana.ro, de luni pana vineri in intervalul 9-18.
LibrariaRomana.ro intelege importanta informatiilor prezentate in aceasta pagina si face
eforturi permanente pentru a le pastra actualizate. Singura situatie in care informatiile prezentate
pot fi diferite fata de cele ale produsului este aceea in care producatorul aduce modificari
specificatiilor acestuia, fara a ne informa in prealabil.