Descriere - Pachet: Calea sufletului, Drumul catre noi si Perspectiva istorica asupra fenomenului spiritist din Romania
Pachetul contine:
1. Calea sufletului
"Calea Sufletului” este cea de-a patra carte scrisa de Dr. Ana Maria Ducuta, si reprezinta o continuare a cartii "Drumul catre noi”, publicata in 2020. Dupa ce a cercetat si studiat in teza sa de doctorat in istorie mecanismele de functionare ale mintii si sufletului(asa cum sunt ele prezentate de psihologii experimentalisti de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea), Ana a continuat sa caute raspunsul in fizica si psihologia cuantica, precum si filosofia antica orientala despre cum functioneaza acest suflet? Avem cu totii suflet?De ce este el important?
Cartea este o calatorie spre centrul fiintei noastre, in miezul emotiei si gandului de unde sufletul isi ia seva, si incearca sa raspunda eternei cautari a acelui ceva pe care il vrem in viata noastra, dar nu stim cum sa il identificam si de unde sa il luam.
De ce sa mergem pe "Calea sufletului”? Pentru ca de pe orice alt drum am porni, ajungem tot pe drumul cu prioritate si sens unic: Calea Sufletului nostru, motivul existentei noastre, bucuria cea mai de pret si singura experimentare a eternitatii pe care o avem in viata trecatoare, dar eterna atunci cand...e cu si despre suflet.
2. Drumul catre noi
Momentul prezent este tot ce avem. Cu cat stam mai mult in ceea ce suntem, cu atat ne apropiem mai mult de ceea ce devenim. Drumul catre noi nu este o povara, o tragedie sau o condamnare: este drumul pe care il parcurgem ca sa ne eliberam de tot ceea ce nu suntem, de tot ce ne indeparteaza de misiunea noastra, de iubirea si compasiunea pe care le avem de daruit, dar care uneori se impiedica de orgoliul sau de mintea noastra. Cel mai scurt drum catre noi? Viata noastra. Scopul calatoriei? Noi insine. Durata? Cat suntem dispusi sa invatam si sa lasam drumul sa ne duca la destinatie... adica la spiritul nostru.
3. Perspectiva istorica asupra fenomenului spiritist din Romania
Aceasta carte isi propune sa analizeze fenomenul spiritist in spatiul romanesc, asa cum apare el in societatea romaneasca pana la izbucnirea celui de-Al Doilea Razboi Mondial. Desi figuri precum Bogdan Petriceicu Hasdeu sunt celebre pentru practicarea spiritismului, desi in presa cotidiana intalnim articole referitoare la convorbirile cu spiritele mortilor, un studiu istoric sistematic si special focalizat asupra acestui fenomen din spatiul romanesc nu exista. Acest studiu nu epuizeaza insa problematica fenomenului spiritist din presa romaneasca de la sfarsitul secolului al XIX-lea si inceputul secolului al XX-lea, din pricina dificultatii colectarii surselor necesare anchetei.