Descriere - Orasele Viitorului
Oamenii viseaza la lucruri simple, insa din nevoie, placere si nestiinta, construiesc moduri de viata complexe, orasul fiind expresia unei astfel de complexitati. Cadrul in care traim este intr-o constanta transformare si fiecare dintre noi, locuitorii lui, ne aducem – constient sau inconstient – propria contributie.
Orasele se viseaza prin povestitorii in cuvinte sau piatra, nenumarate, cu asemanari si deosebiri, cu strazi si case miraculoase sau inselatoare si pe masura ce exploratorii le afla, numarul lor creste, imaginile lor se amesteca si genereaza arhitecturi si vise noi, diferentele se estompeaza, iar asemanarile ajung sa le deosebeasca.
Orase uitate, orase ne-visate, orase care nu exista sau care nici n-ar trebui sa existe, ecouri ale trecutului si prezentului reverberate in proiectii stranii...
Aceasta este propunerea pe care v-o facem in cea de-a doua antologie Boabe de Poveste, initiata si ingrijita de Dan Popescu. Un volum in care 16 scriitori romani extrem de apreciati s-au unit pentru a ne incanta cu viziunea oraselor lor imaginare.
Sumar:
Introducere - Dan Popescu
Estuar - Emil Nicolae
Povestea Omului Poveste - Lucian-Dragos Bogdan
Orasul 2050 – Anamaria Borlan
Orasul de dincolo – Eugen Cadaru
Noapte cu ingeri si trompete in Toledo – Aurel Carasel
Raul de otel – Cristian Carstoiu
Orasul fara raspunsuri – Alexandra Medaru
Skidde-ri-doo – Mara Cernat
Cine umbla acolo? – Andrei Gaceff
O prevestire implinita – György Györfi-Deák
O stire – Emil Nicolae
Simbiotic – Danut Ivanescu
Orasul si Bestia – Mihail Toma
Stapanul umbrelor – Ana-Maria Negrila
Orasul de colectie – Daniel Timariu
Omul cu galena – Pompilian Tofilescu
Paranoima 4 – Emil Nicolae