O carte recomandata de:
"Daca e ceva ce am invatat din cartea lui Van Tulleken este ca mult mai problematic decat consumul de sare, zahar si grasimi este consumul de substante care imita mancarea. Sunt substante create in laborator, pe care corpul nostru nu le recunoaste ca hrana.” - Dragos Patraru, jurnalist
”Va schimba ceea ce mananci... o examinare tulburatoare a mancarii pe care o consumam si a sistemului industrial care o produce.”- The Times
"O carte pe care toti cei carora le pasa de sanatatea lor ar trebui sa o citeasca.” - Daily Mail
"O investigatie curajoasa care ne arata cum am devenit dependenti de mancarea ultraprocesata.” - Financial Times
"Un studiu revelator si dureros despre mancare si sanatate.” ? Kirkus
"Este o carte antrenanta, minunat scrisa care te va face sa privesti diferit ceea ce pui pe farfurie. ”- Sunday Times
Aceasta carte este pentru tine daca:
· Vrei sa te hranesti mai sanatos si sa iti mentii greutatea sub control.
· Vrei sa afli ce substante si procese se afla in spatele etichetelor de pe alimente si sa faci alegeri informate.
· Vrei sa gasesti altenative mai sanatoase pentru anumite alimente ultraprocesate.
Descrierea cartii:
Totul a inceput cu o inghetata care nu se topea... desi era calda
Investigatia lui Chris Van Tulleken - medic, doctor in virusologie moleculara si colaborator BBC, a inceput atunci cand a observat ca inghetata fetitei sale nu se topea desi era calda. ?i a devenit o carte surprinzatoare despre alimentele ultraprocesate, alimentele care folosesc potentiatori de arome, agenti de incarcare, amidon modificat, proteine hidrolizate si multe astfel de substante pentru a crea alimente sarace din punct de vedere nutritional, dar bogate in zahar si sare pentru a stimula consumul in exces.
Intr-o explorare curajoasa a lumii de astazi, Dr. Chris van Tulleken ne dezvaluie adevarul despre alimentele care au fost concepute pentru a genera profit, nu pentru a ne hrani, precum si despre sistemul care le produce, cu costuri uriase pentru intreaga planeta.
O lectura revelatoare si necesara, cartea sa ne ofera informatiile de care avem nevoie pentru a recunoaste alimentele ultraprocesate si pentru a face alegeri nutritionale mai sanatoase pentru viitorul nostru si al lumii in care traim.
Ce vei invata din aceasta carte:
1. Sa recunosti alimentele ultraprocesate si sa faci alegeri mai sanatoase pentru tine si familia ta.
2. Sa citesti cu atentie etichetele si sa intelegi ce substante se afla in spatele denumirilor complexe.
3. Sa fii mai atent la alimentele ambalate promovate ca fiind "sanatoase”.
4. Sa intelegi ca industria alimentelor ultraprocesate este nociva pentru sanatatea noastra, dar si pentru sanatate intregii planete.
Ia cu tine aceasta carte atunci cand mergi la supermarket.
O carte plina de dezvaluiri despre sistemul alimentar care iti vor provoca furie si indignare, Oameni ultraprocesati iti arata ce substante se ascund in spatele ingredientelor de pe etichetele alimentelor ultraprocesate, dar si cat de periculoase sunt alimentele ultraprocesate pentru sanatatea noastra si pentru sanatatea intregii noastre planete.
"S-ar putea sa observi ca multe dintre problemele din viata ta pe care le-ai pus pe seama imbatranirii sau a stresului cu copiii ori serviciul sunt provocate de alimentele pe care le consumi.” - Dr. Chris van Tulleken