Descriere - O tema in literatura: familia, scoala
Antologia de fata cuprinde texte literare relevante care abordeaza tema familiei si a scolii. In cele circa 50 de texte selectate din creatia populara si cea culta, fara a tine cont de hotarele de curent, gen sau specie literara, potentialul cititor are posibilitatea sa urmareasca interesul sporit al autorilor pentru tematica educatiei. Din secolul al XVI-lea pana astazi, un text liric, epic, dramatic, eseistic etc. ne ofera bucuria lecturii, servindu-ne si ca surse de cunoastere si formare. Astfel, istoriile bonome, sagalnice ale lui Ion Creanga sunt alaturi de cele ironice ale lui Vasile Alecsandri si I.L. Caragiale, textele luminoase ale lui Ionel Teodoreanu si Lucian Blaga alterneaza cu cele de un realism dur ale lui Liviu Rebreanu si Marin Preda, imaginile din familia si scoala traditionala a lui Grigore Vieru, Dumitru Matcovschi, Vasile Vasilache, Vladimir Besleaga, Aureliu Busuioc sunt completate de scenele moderne ale Lilianei Korobca, Dan Lungu s.a.
Distribuite foarte ingenios in patru sectiuni (Despre educatie si invatatura; Cei ce educa; Cei care sunt educati si Spatii predestinate educatiei), textele sunt insotite de o prefata a alcatuitoarei editiei, in care sunt sintetizate continuturile antologiei.
Volumul este destinat publicului larg, elevilor, studentilor si profesorilor, parintilor, celor interesati de educatie in spiritul valorilor general-umane.
Editia a fost aprobata de Comisia de selectie pentru editarea cartii nationale si editata cu contributia Ministerului Educatiei, Culturii si Cercetarii.
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 224
Format: 13x20