Descriere - Nucul. Proprietati si retete cu nuci - Camara bunicii 4
Cartea, Nucul proprietati si retete, urmareste sa ofere cititorilor cateva date esentiale despre regele pomilor fructiferi , cum este denumit, pe buna dreptate, acest impozant arbore, prezent in numeroase zone ale tarii noastre. Sunt enumerate cele mai cunoscute soiuri romanesti, facandu-se referiri la caracteristicele esentiale ale acestora (aspectul si greutatea fructelor, perioada de rodire etc.). Pe langa nucile obisnuite, in carte se vorbeste si despre asa-numitele nuci false , cunoscute si foarte agreate pentru calitatile lor nutritive, mai ales de catre vegetarieni.
Nucile pot fi savurate ca atare, suplinind, cu succes, o gustare sau pot fi incorporate in multe retete incitante, care te indeamna sa le incerci numaidecat. Nu stati pe ganduri, asezati-va comod, la umbra, sub coroana generoasa a unui nuc, si rasfatati-va, gustand, preparatele minunate prezentate in retetele din carte.
Va dorim succes in realizarea lor si pofta buna!
Cuprins:
Sadeste nuci cu gandul la viitor!
Descrierea nucului
Morfologia nucului
Cultura nucului
Familia nucului
Recoltarea nucilor
Compozitia miezului de nuca
Nuci verzi, coji verzi (mezocarpul) si frunze de nuci
Uleiul de nuca
Tratamente naturiste si remedii populare
Retete
Salate, sandvisuri, creme tartinabile, aperitive
Salate din fructe, müsli, preparate pentru micul dejun
Supe
Preparate din carne de pasare
Preparate din carne de porc
Preparate din carne de vita si vanat
Garnituri, sosuri, preparate din legume si paste
Sortimente din paine, cozonac, aluat dospit
Fursecuri, briose
Prajituri, torturi
Placinte, gogosi, aluat frantuzesc, sufleuri
Dulciuri cu fructe, inghetate, parféuri, compoturi
Indexul alfabetic al retetelor
Nr. de pagini : 112
Anul aparitiei : 2016