Descriere - Note de lectura
In pofida titlului, aceasta carte nu este ima de matematici, ci mai degraba, de filosofia mafematicilor. Interesul pentru ea va fi starnit de numele hri René Guénon, care este o referinta de neocolit pentru cei preocupati de ezoterism, respecliv, pentru acea invalalura care - in aclu-confera simultan,cunoastere si un alt fel de a fi, ramanand insa rezervafa, in cadrul unui grup sau al unei ,scoli", unor discipoli selectionati dupa anumite criterii.
Coerenta prin excelenta a operei lui René Guénon este esentiala pentru intelegerea functionarii Gandirii traditionale.
In Romania, René Guénon a fost cunoscut concomi tent cu aparitia primelor sale carti, prezente si in librariile Bucurestiului interbelic. Ecoul lor a avut o reverberatie deosebita datorita unor personalitati pro-eminente,precum Marcel Avramescu,Mircea Eliade, Vasile Lovinescu si Mihail Valsan (ultimii doi devenind chiar initiati sufisti). Gratie lor in Romania, operele lui René Guénon au fost mai raspandite si mai prizate decat chiar in Franta, in timp ce in Anglia sau in Germania, erau complet ignorate.
Cu toata eclipsa perioadei comuniste,interesul pentru acest autor s'a mentinut treaz, in cadrul discretal unor cercuri restranse, Dupa Revolutie, o data cu impactul provocat de numeroasele traduceri, sa largit sfera receptivitate fata de problematica traditionalapromovala de René Guénon.
Prezenta lucrare se adreseaza mai ales, celor cu o formatie intemeiata pe stiintele exacte si care, de obicei, au mai putina apetenta fata de ezoterism...