Descriere - Noi - Gandim
Noi-gandim trateaza conflictul dintre colaborarea masiva, care i-a cucerit pe toti cei conectati la internet, si tentativele de ingradire a colaborarii.
E una dintre luptele timpului nostru si are loc la toate nivelurile, punand in discutie democratia, libera concurenta si proprietatea intelectuala. Implica atat China comunista, cat si birourile Microsoft (unde se cauta solutii pentru concurenta programelor open source), industria muzicii si a filmului.
Solutiile, ne spune Leadbeater, vor trebui sa tina cont de faptul ca de-acum "utilizatorii” nu se mai multumesc cu rolul de spectatori. Isi doresc sa fie jucatori iar motto-ul lor este: Gandim, deci existam.
Noi-gandim este ghidul fascinant al unei lumi noi, in care procesul de inovare din epoca internetului ne face sa reevaluam mare parte din ceea ce am considerat pana acum adevarat. Concluziile la care ajunge Leadbeater sunt remarcabile.
Matthew D`Ancona, Spectator
Ii ajuta pe cititori sa formuleze intrebarile fundamentale pentru deceniul urmator.
Director
Noi-gandim este probabil cea mai controversata carte despre internet. Mai mult ca sigur o carte importanta, chiar si pentru un sceptic ca mine. Noi-gandim o sa va inspire, o recomand cu cea mai mare caldura.
Andrew Keen, Independent
Am fost captivat de aceasta carte. Subiectul este cat se poate de vast si de indraznet. O lectura obligatorie pentru toti cei care vor sa inteleaga motorul acestui secol.
Colin Tweedy, Management Toda
Despre autor
Charles Leadbeater si-a inceput cariera in presa scrisa (Marxism Today, Financial Times, Independent). In 1998 a primit premiul pentru jurnalism David Watt, iar in 2005 Accenture l-a desemnat printre cei mai importanti teoreticieni ai managementului.
A lucrat, alaturi de Helen Fielding, la seria de articole din The Independent care a stat la baza romanului Jurnalul lui Bridget Jones.
A fost unul dintre consilierii lui Tony Blair si se numara printre cei la care apeleaza guvernul Marii Britanii pe teme legate de internet si de economia cunoasterii.
E consultant pe probleme de inovatie pentru BBC, Vodafone, Microsoft, Royal Shakespeare Company s.a.
Membru al National Endowment for Science Technology and the Arts, colaboreaza cu agentia londoneza Demos si preda la Said Business School, din cadrul Oxford University.
Cuprins
Prefata
1. Esti ceea ce impartasesti
2. Radacinile culturii Noi-gandim
3. Cum functioneaza (sau nu) Noi-gandim
4. Modele de afaceri bazate pe Noi-gandim
5. Care va fi impactul culturii Noi-gandim?
6. Un lucru bun sau rau?
7. Cum am putea gandi impreuna
Editia I 2010
14.5 x 20.5 cm
287 pagini