Descriere - Mulcirea culturilor de legume
Mai putin udat, mai putine buruieni, legume de calitate
Experimenteaza mulcirea in gradina ta si vei fi surprins cat de eficinta este. Mulcirea este o modalitate bio de protejare a solului care te ajuta sa economisesti apa, sa combati buruienile si sa hranesti plantele.
Cartea iti descrie toate tehnicile de mulcire pentru diferite culturi, precum si materialele de care ai nevoie. Spor la gradinarit!
Mulcirea este dintre pilonii gradinaritului bio.
Ea permite:
Conservarea umiditatiisolului si, astfel, economisirea apei in gradina
Protejarea plantelor in fata bolilor si daunatorilor
Atenuarea efectelor soarelui si ploilor violente care agreseaza suprafata solului
Evitarea concurentei buruienilor
Hranirea vietuitoarelor solului, mai ales a ramelor, acesti pretiosi auxiliari ai solului
Exista numeroase tipuri de mulci: iarba uscata sau cruda, paie, lemn tocat, scoarta de copac, etc. Toate acestea vor fi alese si utilizate in functie de nevoile fiecaruia.
Cand sa-l aplicam, la ce grosime, cat timp rezista, cum udam, cand il indepartam?
Tehnica mulcirii se adapteaza fiecarei culturi: nu se mulcesc la fel trandafirii, tomatele, salatele, morcovii. Dar, o solutie exista pentru fiecare dintre acestea!
Anul aparitiei: 2019
Numar pagini: 96
Format: 13x20