Descriere - Miracole la indemana - Alegeri care vindeca si construiesc rezilienta (Arielle Essex)
Cum transformam o problema intr-un dar? Arielle Essex este dovada faptului ca miracolele nu sunt miraje, amagiri sau fantezii, ele sunt la indemana oricui are vointa si puterea sa deschida larg ochii si sa descopere cum poate depasi orice obstacol.
Combinand tehnici din domenii diverse - psihosomatica, medicina complementara, programare neurolingvistica - cu principii spirituale, Arielle Essex spune povestea emotionanta a propriei vindecari. Diagnosticata cu o tumoare maligna cerebrala, a ales sa nu apeleze la medicina ca sa se vindece. in schimb, a aplicat strategii descoperite de ea insasi pentru a scapa de stres, pentru a-si regasi pacea interioara si pentru a se accepta pe sine, indepartand astfel nehotararea, confuzia, nelinistea si temerile din viata sa.
Cu aceasta carte, Arielle Essex ne asigura ca orice miracol ne este... la indemana!
Miracole la indemana nu le ofera cititorilor vreo pilula magica pentru a se vindeca, pentru a scapa de temeri sau pentru a depasi situatiile de criza. Prezinta, in schimb, o strategie de gandire, care, odata invatata si aplicata, ne ajuta sa raspundem adecvat la intrebari precum:
- Sunt in stare chiar eu sa infaptuiesc vreun miracol?
- Cum pot face sa-mi controlez gandurile si emotiile astfel incat sa ma pot concentra pe solutii, nu pe probleme?
- Cum pot sa-mi revin si sa ma asigur ca anumite obstacole nu mai apar in viata mea?
Cuprins :
Multumiri ... 9
Cuvant-inainte ... 11
Prefata ... 15
Introducere ... 25
Capitolul 1
Cum pot infaptui o minune de care am nevoie ... 35
Capitolul 2
Medicina mintala: Vindecarea sufletului mintii ... 59
Capitolul 3
De ce se intampla asta si de ce acum? ... 74
Capitolul 4
Atentia. Resursa-cheie a rezilientei ... 96
Capitolul 5
Cum ia nastere stresul prin gandire? ... 119
Capitolul 6
Cum poate fi oprita o furtuna virtuala ... 138
Capitolul 7
Cu capul in nori ... 161
Capitolul 8
Innorat, cu miracole razlete ... 182
Capitolul 9
Iertand ceea ce nu poate fi iertat ... 201
Capitolul 10
Zbor deasupra norilor ... 224
Capitolul 11
Rezilienta in timp real ... 247
Capitolul 12
Alegerea care vindeca ... 267
Postfata ... 283
Note ... 287
Bibliografie complementara ... 291
Fragment :
Modelul reparatiilor
Modelul mecanic al reparatiilor trateaza organismul ca pe o masina care a fost vandalizata sau atacata de indispozitii, bacterii, virusuri scapate de sub control. Specialistii sar de urgenta in ajutorul sau, inlocuind piesele si atenuand simptomele cu medicamente. Teste elaborate, denumiri si argumente stiintifice, explicatii si teorii complexe absorb toata atentia si complica problema. Nimeni nu este foarte atent la cauza reala a problemei. Accentul cade pe anularea simptomelor, in loc ca mesajele si indicatiile lor sa fie ascul¬tate. Nimeni nu-i acorda atentie soferului masinii!
Toate gandurile creeaza valuri de energie care iradiaza si rezoneaza cu energia din jurul vostru. Asa cum gandurile pozitive au o putere de vindecare incredibila, trebuie ca gandurile negative sunt cauza stresului si a bolii. Nimeni nu se trezeste dimineata hotarandu-se sa aiba o criza majora, sa-si creasca o tumoare, sau sa ia o raceala. Dar daca o parte din voi chiar ar alege ce se intampla? Nu vreau sa spun ca va alegeti in mod constient provocarile cu care urmeaza sa va confruntati. Nimeni nu face asa ceva. Cu toate acestea, putini oameni constientizeaza gandurile ascunse in propriul subconstient. Nu va invinovatiti pentru problemele cu care va confruntati, pentru ca de indata va veti simti de doua ori mai rau. Autoblamarea nu duce la nimic bun. Cu toate acestea, asumarea responsabilitatii nu inseamna luarea vinei asupra noastra.
Pe parcursul vindecarii, refuzul meu total de a crede ca vreo parte din mine avea ceva de-a face cu aparitia tumorii m-a tras inapoi multi ani. Pentru ca eram complet concentrata pe obiectivele pe care le constientizam, nu mi-am dat deloc seama ca o parte din mine o lua in directia opusa.
Daca ma gandesc acum, mi se pare destul de ciudat. Sigur, tumoarea mea nu a aparut din senin. Cine putea sa produca energia negativa care mi-a agravat boala, daca nu eu?
De multe ori, oamenii au mai multa grija de autoturismele lor decat de propriul organism. O masina sport scumpa este curatata, lustruita, alimentata cu cel mai bun combustibil si dusa in mod regulat la revizii. Cati oameni se ocupa de corpul lor cu aceeasi mare atentie? Cati sunt atenti la calitatea alimentelor cu care se hranesc sau la cat de multa miscare si odihna ii trebuie corpului? in loc sa puna pret pe sanatatea lor, nu o apreciaza suficient. Mai tarziu, cand organismul incepe sa nu mai functioneze normal, se arata surprinsi.
Fizica lui Newton explica universul din punct de vedere mecanic. Aceasta perspectiva stiintifica a condus la ideea ca organismul functioneaza ca o masina, de aceea, problemele de sanatate trebuie remediate cu ajutorul substantelor chimice, al medicamentelor sau al interventiilor chirurgicale. Dar fizica cuantica dovedeste ca domeniul invizibil, imaterial, al energiei, este mult mai important decat lumea fizica a materiei. Aceasta noua stiinta ofera idei noi si interesante despre modul in care energia gandurilor modeleaza nu numai trupul, ci si mediul inconjurator.
In Occident, inca avem tendinta de privi corpul separat de minte si emotii. Aceasta idee capata amploare atunci cand tratamentele iau cu asalt corpul prin interventii brutale, in loc sa restabileasca echilibrul natural dintre corp si minte. In plus, cele mai multe companii de asigurari pornesc de la premisa ca pacientul este victima unei nenorociri cazute din cer. Ar fi la fel de dispusi sa finanteze tratamentul, in cazul...
INTREBARE-TEST ACIDA In ce va investiti gandurile?
Fiti atenti la voi insiva sau rugati-va prietenii apropiati si familia sa va asculte. Cate dintre comentariile voastre suna a tanguire, a nemultumire, a vaiet, a acuza? Cate sunt pline de curaj, de incredere, de buna dispozitie, de responsabilitate si de autenticitate? Va simtiti mai mult o victima sau sunteti un erou?
Viata nu va mai fi niciodata la fel
Multi oameni trec cu vederea faptul ca orice problema reprezinta si un inceput - un prag depasit. Nu numai ca ati parasit zona personala de confort, dar nu exista nicio cale de intoarcere. Viata nu va mai fi niciodata la fel. La inceput ati putea resimti acest lucru ca pe o pierdere. Este posibil sa fiti nevoiti sa treceti printr-o necesara perioada de doliu. Poate un vis de pret s-a spulberat. Sentimentele voastre trebuie ascultate, luate in considerare si constientizate. Frica, furia, tristetea, vinovatia si regretul - toate au locul lor. Dar nu e sfarsitul lumii. Dupa ce va constientizati sentimentele corespunzator, veti face alegeri mai potrivite.
Ati observat vreodata cum confruntarea cu o criza face viata mai putin plictisitoare? Oamenii nu suporta sa se plictiseasca. Cu ironie amuzanta, chinezilor le place sa spuna: "Sa ai o viata interesanta". Cu siguranta, rezolvarea unei crize face viata mai interesanta: plina de variatie si oportunitati de dezvoltare. Poate vi se pare ca nu exista nicio solutie: niciodata nu se va schimba nimic si nimic nu se poate face. Adversarii par a fi prea puternici si prea greu de invins. Cu toate acestea, eroul adevarat nu renunta niciodata, ci isi mobilizeaza un fel de perseverenta incapatanata si continua sa trudeasca, chiar si atunci cand totul pare fara speranta.
Calatoria eroului necesita curajul de a pasi in necunoscut. Poate ca nu e limpede calea de urmat, dar gandirea conventionala nu a functionat. Asa ca nu mai are rost sa procedati ca intotdeauna. Chiar daca nu stiti exact care sunt pasii care trebuie facuti, trebuie sa va miscati in directia viitorului pozitiv. Folosind destinatia dorita pentru a va ghida inainte, continuati sa va adaptati metoda pana cand veti face progrese in directia cea buna.
Oamenii care supravietuiesc provocarilor majore - boala, razboi, accident, pierdere sau esec repetat - fac din aceste evenimente ocazii pentru schimbari majore in viata lor. Se redefinesc pe ei insisi, regandesc ce fac si de ce o fac, in cel mai pozitiv si umil mod cu putinta. Astfel de oameni persevereaza, cu incredere si avand convingerea ca orice le-ar aduce calatoria, in cele din urma vor iesi invingatori si vor ajunge la destinatia dorita, chiar daca ea pare un pic diferita de cea imaginata initial. Renunta la plan si spera, luandu-le pe toate asa cum vin. Sunt recunoscatori pentru miracolul experientei. Scopul este calatoria in sine.
Rezilienta se bazeaza pe posibilitatea de a spune "da" vietii cu drag, deschidere, fericire si daruire. Lasati-va in voia calatoriei si faceti apel la curajul inradacinat in fiinta voastra si la intelepciunea din voi. Nu va mai grabiti, nu trebuie...
Nr. de pagini : 304
Anul aparitiei : 2017