Descriere - Mihai al Romaniei - Principele Radu de Hohenzollern-Veringen
O perspectiva in imagini a vietii Majestatii Sale si a istoriei Familiei Regale a Romaniei publicata cu ocazia aniversarii varstei de optzeci de ani a Regelui Mihai la 25 octombrie 2001 si reeditata la 10 mai 2008.
Majestatea Sa Regele este un erou al zilelor de azi. Un erou tacut, singuratic si plin de delicatete, dar cu un curaj si cu o credinta care il fac unic in istoria semenilor lui.
A parcurs tot secolul al XX-lea, fiind unul dintre modelele istoriei romanesti. A inaugurat noul secol, al XXI-lea, ca si cel de-al treilea mileniu, cu acelasi curaj si cu aceeasi credinta.
Povestea familiei regale a Romaniei incepe in secolul al XIX-lea, in anul 1866. La 20 aprilie al acelui an se puneau bazele dinastiei, prin venirea pe tronul Principatelor Unite ale Valahiei si Moldovei a lui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen, un tanar pricipe german care implinea exact in acea zi 27 de ani !
Ati vazut fotografia de pe coperta? Acesta era Mihai I in septembrie 1940, la citeva zile dupa ce devenise a doua oara rege al romanilor. Asa arata seful statului roman, general de divizie, la optsprezece ani. Peste numai patru ani, adolescentinul chip de star hollywoodian va schimba soarta Romaniei si a razboiului, prin actul de la 23 August 1944. Sa nu va inselati privind chipul din fotografie: nu e un militar cu virsta de copil, ci un copil cu suflet de soldat!
Asezat pe tronul Romaniei in locul bunicului sau, regele Ferdinand I supranumit cel Loial, principele Mihai a devenit rege al romanilor in 1927, la virsta de sase ani.
"Acest om a devenit rege la varsta de sase ani si continua sa fie. El a fost nascut sa reprezinte, sa iubeasca si sa munceasca pentru o tara si si-a indeplinit menirea in fiecare secunda a vietii lui, chiar si atunci cand era departe de tara si oprit sa se intoarca. A stat singur impreuna cu armata lui in fata nazistilor si a schimbat destinul unui continent la 23 august 1944, la varsta de douazeci si doi de ani, cand a intors armele de partea Aliatilor, in al Doilea Razboi Mondial. Apoi, el singur a opus ani de incapatanata rezistenta in fata comunistilor care, in cele din urma, l-au fortat cu pustile si cu tancurile sa paraseasca tara.(...)
Omul acesta a fost intotdeauna aici, langa mine: El este dintotdeauna alaturi de tine....
...Iar omul acesta este tatal meu." (A.S.R. Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei)
ISBN: 978-973-50-1929-7
Editia: a II-a Anul editiei: 2008
Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Redactor: Vlad Russo
Format: 22 x 29 cm
Numarul de pagini: 176