Descriere - Mierea - alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori
Pe langa proprietatile antiseptice, mierea s-a dovedit un remediu extrem de eficient in tratarea cancerului, bolilor cardiovasculare si neurodegenerative, precum si in cazul tratamentelor antiimbatranire.
- In scop profilactic, se prepara un amestec de miere, suc de ceapa si de hrean, in cantitati egale. Din acest amestec se ia cate o lingura, de trei ori pe zi, inainte de masa.
- In caz de raceli, mierea (se recomanda mai ales cea de tei) se va lua, de asemenea, cu lapte cald (o lingura de miere la un pahar de lapte), cu suc de lamaie (sucul de la jumatate de lamaie la 100 g miere).
- Pentru bolnavii de TBC, se recomanda mierea cu lapte, sau cu diferite grasimi (unt, untura de gasca) si aloe: 100 g miere, 100 g unt, 100 g untura de gasca, 15 g aloe si 10 g cacao se pun pe foc, fara a fierbe insa. Se va lua cate o lingura din acest amestec, cu un pahar de lapte cald, de doua ori pe zi.
Astfel de informatii, dar si multe alte sfaturi utile veti putea gasi in prezenta lucrare scrisa de D-na Dr. Ing. IOANA TUDOR.
Cuprins:
Introducere
Capitolul 1. Mierea. Notiune si istorie
1.1. Ce este mierea?
1.2. O scurta istorie
Capitolul 2. Tipuri de miere
Capitolul 3. Compozitia mierii
Capitolul 4. Proprietatile farmacologice ale mierii
4.1. Actiunea terapeutica a mierii
4.2. Mierea ca tratament
Capitolul 5. Recomandari privind administrarea mierii
Capitolul 6. Alegerea si cumpararea mierii
Capitolul 7. Falsificarea mierii
Capitolul 8. Administrare, pastrare, limitari si contraindicatii
8.1. Reguli generale de depozitare
8.2. Reguli de administrare "in timpul mesei”
8.3. Contraindicatii
8.4. Limitarile folosirii mierii
8.5. Cata miere trebuie sa consumam zilnic ?
Capitolul 9. Mierea toxica
9.1. Ce este mierea toxica?
9.2. Simptome de otravire
Capitolul 10. Fagurii de miere
10.1. Ce sunt fagurii de miere ?
10.2. Tipuri de faguri
Capitolul XI. Retete cu miere
11.1. Retete cu miere pentru sanatatea copiilor (Retete recomandate pentru copii in varsta de peste 3 ani)
11.2. Retete cu miere pentru sanatatea adultilor
11.3. Mierea in cosmetica
11.4. Bauturi pe baza de hidromel si miere
Bibliografie
Anul aparitiei: 2013
Nr. pagini: 128