Descriere - Mierea, alimentul complet. Ghid de sanatate pentru consumatori si informatii utile pentru apicultori (Colectia Apiterapie, Produsele Stupului)
Cuprins
Capitolul 1. Mierea. Notiune si istorie
1.1. Ce este mierea?
1.2. O scurta istorie
Capitolul 2. Tipuri de miere
Capitolul 3. Compozitia mierii
Capitolul 4. Proprietatile farmacologice ale mierii
4.1. Actiunea terapeutica a mierii
4.2. Mierea ca tratament
Capitolul 5. Recomandari privind administrarea mierii
Capitolul 6. Alegerea si cumpararea mierii
Capitolul 7. Falsificarea mierii
Capitolul 8. Administrare, pastrare, limitari si contraindicatii
8.1. Reguli generale de depozitare
8.2. Reguli de administrare ,,in timpul mesei"
8.3. Contraindicatii
8.4. Limitarile folosirii mierii
8.5. Cata miere trebuie sa consumam zilnic ?
Capitolul 9. Mierea toxica
9.1. Ce este mierea toxica?
9.2. Simptome de otravire
Capitolul 10. Fagurii de miere
10.1. Ce sunt fagurii de miere ?
10.2. Tipuri de faguri
Capitolul 11. Retete cu miere
11.1. Retete cu miere pentru sanatatea copiilor (Retete recomandate pentru copii in varsta de peste 3 ani)
11.2. Retete cu miere pentru sanatatea adultilor
11.3. Mierea in cosmetica
11.4. Bauturi pe baza de hidromel si miere