Descriere - Managementul cererii si ofertei turistice
in contextul prezent turismul, ca parte esentiala a multor economii nationale si regionale, poate fi un important factor de dezvoltare, atunci cand este desfasurat corespunzator. Turismul devine un element-cheie al economiei oricarei tari sau regiuni care se bucura de existenta unor resurse turistice ce pot fi valorificate. Este un fapt binecunoscut si, totodata, foarte trist ca in Romania turismul este insuficient exploatat, desi potentialul turistic este unul extrem de generos.
Despre lucrare
Cartea isi propune o analiza a managementului cererii si al ofertei in Romania si, in mod particular, in Transilvania, si este un demers deosebit de actual, de interesant si de util atat pentru literatura de specialitate din tara noastra, cat si pentru decidentii turismului romanesc.
Lucrarea reprezinta rezultatul unor cercetari deosebit de ample, complexe si originale, realizate la momente diferite de timp si la niveluri diferite, reusind astfel sa surprinda fenomenele studiate in dinamica si complexitatea lor, conferind cartii o reala valoare stiintifica. Structura cartii respecta nu numai cerintele unui asemenea demers stiintific, ci si exigentele unei lucrari de cercetare care se dovedeste utila specialistilor din mediul academic sau din practica.
Prof.univ.dr. Gabriela Ţigu: Scopul declarat cercetarilor intreprinse si al cartii este acela de a analiza profilul si potentialul turistic al Transilvaniei, in vederea elaborarii si conturarii unor strategii de promovare a acestei destinatii turistice pe plan national si international, respectiv pentru a furniza solutii in vederea cresterii numarului de turisti romani si straini la nivelul destinatiei.
Din cuprins
- Managementul cererii turstice in Romania si Transilvania
- Strategii de piata si managementul de destinatie turistica
- Managementul ofertei turistice in Romania si Transilvania
- Studiu privind Transilvania ca destinatie turistica
Puncte forte
- Analiza managementului cererii si al ofertei in Romania si, in mod particular, in Transilvania
- Demers deosebit de actual, interesant si util pentru decidentii turismului romanesc
- Realizarea unei analize critice a evolutiei turismului romanesc si transilvan de la inceputul secolului al XX-lea si pana in prezent
- Evaluarea starii actuale a turismului romanesc si transilvan, inclusiv a potentialului turistic al regiunii
- Investigarea amanuntita a modului in care trei categorii de actori (turistii straini, turistii romani si prestatorii de servicii de ospitalitate ce au legatura directa cu piata turistica a regiunii) percep serviciile turistice oferite in Transilvania, respectiv si a modului in care populatia-gazda percepe Transilvania ca destinatie turistica
- Identificarea principalelor probleme si a elementelor care pot fi valorificate in promovarea turismului regiunii atat la nivel national, cat si pe plan international
- 33 de anexe utile care fixeaza informatia
- Peste 200 de grafice, figuri si tabele
Despre autor
Monica Maria Coros este cadru didactic la Facultatea de Business din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, doctor in management si membra in mai multe echipe de cercetare.
Anul aparitiei: 2015
Numar pagini: 590
Format: 13x20