Descriere - Managementul activitatilor electorale
Inainte de orice, vreau sa previn cititorii interesati ca Managementul activitatilor electorale este o lucrare originala si nu o "variatiune pe aceeasi tema”. Democratia reprezentativa si marketingul electoral reprezinta, desigur, probleme importante ale lumii contemporane, care au determinat si determina in continuare nenumarate abordari teoretice si practice.
Dar este pentru prima data, cel putin in Romania, cand cineva abordeaza aceste probleme din perspectiva managementului. Managementul activitatilor electorale vizeaza, deci, identificarea unor solutii teoretice si practice specifice functiei electorale a partidelor politice. In aceste conditii, aceasta carte reprezinta atat o premiera, cat si o provocare intelectuala.
Din punct de vedere epistemic, Managementul activitatilor electorale este un demers consistent si riguros. Consistent, prin faptul ca managementul, democratia reprezentativa si ideologiile sunt abordate ca probleme a caror natura este contradictorie sau, in orice caz, ambigua. Riguros, prin modul in care sunt analizate conceptele specifice managementului, democratiei reprezentative si ideologiilor: structuri versus functii (roluri), ordine versus libertate, idei versus credinte.
Astfel, aceste concepte isi redobandesc sensurile lor majore, pierdute in urma unor simplificari sau decontextualizari inadecvate, specifice multor tratate sau compilatii de gen. In al doilea rand, aceasta optiune permite evitarea atat a dogmatismului, cat si a scepticismului. Pe de alta parte, Managementul activitatilor electorale nu reprezinta doar o reusita in plan intelectual, ci, in aceeasi masura, o carte utila din punct de vedere practic, o carte care permite familiarizarea cititorilor interesati cu cerintele planificarii, organizarii, leadership-ului, controlului si comunicarii in domeniul activitatilor electorale.
Prof. univ. Gh. Gh. Ionescu
ISBN: 973-590-698-8
An aparitie: 2002
Nr. de pagini: 120
Format: 14x20