Descriere - Mama tuturor intrebarilor
In aceasta colectie de eseuri feministe, Rebecca Solnit ofera comentarii despre femeile care refuza sa fie reduse la tacere, despre violenta, despre masculinitatea fragila a canonului literar, despre prejudecatile rasiale, despre dogma binaritatii de gen, despre istoria recenta a glumelor despre viol si multe altele. In stilul care a consacrat-o, Solnit imbina umorul, analiza taioasa, documentarea si observatiile scrutatoare.
Despre autor:
Activista si scriitoare, Rebecca Solnit este autoarea a 18 carti despre feminism, istoria Vestului si a populatiei indigene, putere populara, schimbare sociala si insurectie, speranta si dezastru, printre care se numara Men Explain Things to Me, Hope in the Dark, o trilogie de atlase ale oraselor americane, The Faraway Nearby, A Paradise Built in Hell: The Extraordinary Communities that Arise in Disaster, A Field Guide to Getting Lost (in pregatire la Black Button Books), Wanderlust: A History of Walking, River of Shadows: Eadweard Muybridge and the Technological Wild West (pentru care a primit National Book Critics Circle Award pentru critica si Lannan Literary Award),Cinderella Liberator si volumil de memorii Recollections of My Non-existence. Formata in sistemul educational public al Californiei de la gradinita la facultate, este editorialist la Harper's, colaborator constant la The Guardian si Literay Hub.
Niciun scriitor nu a reusit sa evalueze mai profund, mai frumos si mai nuantat complexitatea mentinerii sperantei in vremurile noastre incarcate de o disperare atat de usor accesibila.
Maria Popova, Brain Pickings
Transanta si plina de speranta, cartea dezvaluie ca munca perpetua de a indrepta greselile patriarhatului este doar o parte componenta a unui proiect mult mai amplu de justitie sociala pentru toti. Ca intotdeauna, Solnit este elocventa si analitica.
Kirkus Reviews
Aceste eseuri scurte, incisive alimenteaza o lovitura puternica.
Publishers Weekly
Mama tuturor intrebarilor a fost publicata la inceputul lui 2017, inainte de #MeToo si #timesup, inainte ca atentia intregii lumi sa se indrepte asupra miilor de voci amutite de agresiune. In aceste eseuri Rebecca Solnit expune intersectional o parte dintre fisurile societale si incandescentele scantei care, de-a lungul anilor, au contribuit la generarea acestei combustii atat de necesare. Acest volum este deopotriva o critica culturala necrutatoare si un catalizator pentru speranta, solidaritate si actiune.