M-am nascut, ce ramane de facut?
Cartea Liniile vietii in astrologie nu este doar un inventar al aspectelor, ci si o demonstratie vie de cunoastere si autocunoastere prin interogarea hartii astrale, prin corelarea aspectelor ei cu experientele reale de viata, o informatie VIE, modelabila, care sta la randul ei sub semnul posibilitatilor unor noi interpretari. Valoarea acestor interpretari sta in aplicabilitatea lor practica si in faptul ca rastoarna interpretarile traditionale dihotomice, benefic/malefic.
Dincolo de a fi astrolog, Valeriu este si un consilier si mentor innascut, cu o stiinta morometiana de a ajunge cu vorbele la sufletul oamenilor, starnindu-le zambetul si descretindu-le incrancenarea. Ceea ce iubesc la el dincolo de cunoasterea vasta si enciclopedica este stiinta de a-i orienta pe oameni catre locul cel mai potrivit lor din Univers, intuitia de a le da imboldul la momentul potrivit si talentul de a-si incuraja ucenicii din primul moment ca pe niste colegi de valoare, cu o smerenie naturala si reconfortanta intr-o lume spirituala a multor orgolii. Corina Chelaru
Valeriu Panoiu este absolvent de Litere, cu master in lingvistica aplicata si studii doctorale in filologie, studiaza astrologia de peste 25 de ani si o practica la nivel profesionist de mai bine de 15.
Profesor prin vocatie si astrolog prin destin, a publicat sute de articole, a avut zeci de aparitii TV sau in mediul online, a realizat emisiuni, ofera consiliere, sustine cursuri, ateliere si conferinte de astrologie, numerologie, dezvoltare personala si spirituala, organizeaza tabere de astrologie in tara si strainatate.
In cartile sale isi impartaseste cunoasterea intr-o viziune originala, integrativa si pragmatica. Liniile vietii in astrologie este o noua invitatie la abordarea empirica a acestui stravechi limbaj simbolic, care isi dezvaluie pe deplin sensurile si utilitatea doar celor care isi creeaza propria relatie cu astrologia si aplica infinitul acestei cunoasteri la experientele de viata traite constient.
Exista in astrologie o nevoie de limite pentru a asigura un standard de interpretare care lipseste si pe care cei vechi il aveau! Cei moderni, de dupa Renastere, deci din secolele XIV–XVI incoace, au gasit tot felul de subterfugii de interpretare ca sa vada lucruri care se pot vedea si la nivel de baza, fara asemenea asocieri artificiale.
Astrologia se studiaza ca sa-ti fii de folos si sa le fii si altora de folos! Ca sa aduci claritate si ordine, nicidecum confuzie si arbitrar.
In alta ordine de idei, cu cat mintea omului a devenit mai complicata, cu atat astrologia s-a indepartat de sistemul standard, de nivelul epistemologic, al cunoasterii stiintifice a lumii cu metoda si rigoare, de explicatiile de baza spre care incerc sa va ghidez si spre care sa ne intoarcem. Valeriu Panoiu