Descriere - La rascruce de vremuri
Am fost prezent la convorbirile lui Nicolae Ceausescu cu: presedintele Frantei, Mitterand; regina Olandei, Juliana, care m-a si decorat cu Ordinul de Orania- Nassau, in grad de Comandor; presedintele Bulgariei, Todor Jivkov; al Cehoslovaciei, Gustav Husak; al RD Germana, Honeker; al Poloniei, Wojciech Iaruzelski, al Ungariei, Ianos Kadar, al Cub ei, Fidel Castro; al Egiptului, Mubarak; al Liberiei, al Guineei; al Mauritaniei; al Mozambicului; al Libiei; al Palestinei, Arafat; cu primul-ministru israelian, Golda Meir s.a.
Ca membru al delegatiilor conduse de primul-ministru, sau de alti demnitari ai Romaniei, am participat la discutiile cu secretari de stat ai SUA, cu primul-ministru canadian, cu primul-ministru Kosighin si altii ministri sovietici, cu prim-ministrii si cu ministri din Polonia, RD Germana, Ungaria, Cehoslovacia, Bulgaria, Albania, China, RPD Coreana, Vietnam, Finlanda, Belgia, Spania, Italia, Grecia, Turcia, Mozambic, Ghana, Camerun, Guineea, Algeria, Egipt, Libia, Columbia, Venezuela, Australia si multi altii.
Am fost prezent la primirea sefilor delegatiei romane de catre: premierul chinez, Zhou Enlai; presedintele RPD Coreene, Kim Ir Sen; presedintele Vietnamului de Nord, Ho Shi Min; regele Marocului, Hassan; presedintii Algeriei; Libiei; Egiptului; Camerunului; Ghanei; Coastei de Fildes; Dahomey s.a.
Orasul Ramnicu Valcea, la acea vreme, se intindea de-a lungul raului Olt pana la dealul Capela, de la paraul Olanesti, pana la dealul Cetatuia. Oras linistit, curat, aflat in apropierea statiunilor balneo-climaterice Olanesti, Govora, Calimanesti si Caciulata.
Centrul orasului era considerat bulevardul Tudor Vladimirescu, impreuna cu cateva strazi comerciale situate intre acesta si piata orasului. Bulevardul pornea de peste Olt si se termina sub statuia eroilor de pe dealul Capela. Arhitectura valceana a centrului era bine definita: case cu un etaj sau doua, cu prispe, balcoane si foisoare, cu gradini de flori in fata, cultivate cu diverse soiuri, inflorite de primavara pana toamna. Arhitectura se incadra perfect cu cladirile impunatoare ale Tribunalului, Casei de cultura, Postei, precum si cu frumoasele asezaminte Episcopale si cu cele doua biserici din zona. Reflectate pe fundalul verde al dealului Capela, creau un aspect placut oaspetilor. Casele se deosebeau intre ele, fiecare proprietar dorind ca a lui sa fie cea mai frumoasa. Pe aceste strazi aveau proprietati protipendada orasului, formata din ofiteri superiori de la Regimentul 2 Dorobanti, a carui cazarma era situata pe bulevard, la intrarea in oras dinspre Pitesti, din mosieri din zona, din inalti functionari si din negustori locali.
Nr. de pagini : 304
Anul aparitiei : 2008
Pentru a vedea fragmente din carte dati click pe imaginea de mai jos: