Descriere - La picioarele maestrului - Sundar Singh
Sundar Singh este un binecunoscut intelept si iluminat indian. El s-a nascut in anul 1889 in India, in orasul Rampur, regiunea Punjab si a murit in anul 1933. A fost crescut in spiritul culturii si religiei indiene. Inca de mic, mama sa obisnuia sa-l duca la un sadhu, un om sfant care traia in padure, in solitudine.
Cand Sundar avea doar paisprezece ani mama sa, pe care o iubea foarte mult, a murit. Ramas fara dragostea si caldura ei parinteasca, Sundar a devenit un tanar foarte impulsiv. Crescut fiind in spirit traditionalist, el se impotrivea oricarei idei, credinte sau religii straine si mai ales crestinismului. Ura sa impotriva crestinilor a culminat cu arderea pagina cu pagina a Bibliei in public.
Aspiratia lui de a cunoaste sensul vietii era atat de mare incat a decis ca se va arunca sub rotile trenului daca Dumnezeu nu-i va revela adevarata Cale a Pacii Interioare, in noaptea in care se ruga fierbinte lui Dumnezeu sa-i arate Calea, asteptand ora de sosire a trenului (sub care voia sa se arunce daca nici o revelatie nu ar fi survenit) i s-a aratat insusi Iisus Hristos care l-a privit cu compasiune si l-a intrebat: "De ce ma persecuti? Am murit pentru tine...".
Aceasta experienta spirituala extraordinara a transformat complet viata tanarului Sundar. Datorita devotiunii totale fata de Iisus a fost indepartat de familia lui si a imbracat roba portocalie a sadhu-silor. Purtand cu sine doar Noul Testament, el a inceput sa raspandeasca mesajul iubirii, pacii si al renasterii prin si intru Iisus Hristos in intreaga lume. A calatorit mai intai prin India si Tibet, apoi in Occident: in Marea Britanie, in Statele Unite, in Australia in anul 1920 si din nou in Europa in anul 1922. Cu aceasta ocazie el a vizitat si Romania facand, cu privire la viitorul spiritual al tarii noastre, profetii care au devenit deja celebre (vezi Anexa I). Simplitatea, iubirea si libertatea obtinute prin iubirea si devotiunea fata de Hristos impregneaza "mesajul sau, indiferent de limba in care este rostit.
Dupa prima viziune a lui Iisus, Sundar Singh a mai avut nenumarate experiente spirituale de acest gen: ele apareau spontan, in timp ce se ruga sau medita, uneori si de cate opt sau zece ori intr-o luna. El a avut, deci, parte de gratia de a fi la picioarele Maestrului, la picioarele lui Iisus Hristos, de a-I pune intrebari si de a-I asculta cuvintele simple, patrunse de Adevar, care raspundeau nelamuririlor sale.
Scriind cartea pe care o aveti acum in mana, Sundar Singh imparte cu noi aceasta gratie, revelandu-ne din adevarurile tulburatoare care i-au fost si lui revelate. Exprimarea lor este simpla, fireasca si emana radiatia placuta, linistitoare, inspiratoare si iluminatoare a Celui care le-a rostit. Uneori mesajul face trimiteri la fragmente din Vechiul Testament si din Noul Testament care au menirea de a puncta evenimente arhetipale din viata omenirii sau de a sublinia anumite semnificatii. Ele contin adevaruri etern valabile (despre care au vorbit dintotdeauna marii intelepti ai omenirii si sfintele scripturi) sau pilde de comportament pline de invataminte valoroase pentru viata fiecarui om.
Textul este impregnat de iubirea Maestrului pentru discipol si de devotiunea profunda a discipolului fata de Maestru, fata de Iisus Hristos. Sundar Singh insusi ne sfatuieste sa citim avand mintea linistita si fiind intr-o stare de devotiune fata de Dumnezeu, pentru a putea patrunde esenta revelatiilor, pentru a putea simti ceea ce a vrut sa ne transmita si, ceea ce este si mai important, pentru a le putea transpune in viata noastra de zi cu zi, in faptele, gandurile si vorbele noastre.
Cartea este expresia unei minti controlate si rafinate prinexperienta si meditatie, aleasa de catre Dumnezeul iubirii si al copasiunii sa-L faca cunoscut in viata ca si in cuvinte.
Viata lui Sundar Singh a constituit un adevarat exemplu spiritual: cei care l-au cunoscut spun ca era nu- numai o prezenta placuta, ci si o forta impulsionanta pentru vietile celor multi care au stat, alaturi de el, la picioarele Maestrului. Iar in ceea ce priveste cuvintele sale - ele se. caracterizeaza prin simplitate si bun simt, avand in acelasi timp semnificatii profunde si patrunzand in insasi esenta problemelor spirituale.
Fie ca aceste experiente spirituale deosebite ale lui Sundar Singh sa ne transforme si sa ne imbogateasca si noua viata, aducandu-ne impreuna la picioarele Maestrului, la picioarele Domnului nostru Iisus Hristos, Cel ce salasluieste tainic in inima fiecaruia dintre noi.
Punem aceasta carte la picioarele Maestrului...
Cuprins:
PREFATA EDITURII ... 3
PREFATA ... 6
INTRODUCERE ... 7
Prima viziune ... 7
A doua viziune ... 7
I. MANIFESTAREA PREZENTEI LUI DUMNEZEU ... 11
Partea intai ... 11
Partea a doua ... 14
II. PACATUL Sl MANTUIREA ... 21
Partea intai ... 21
Partea a doua ... 26
III. RUGACIUNEA ... 33
Partea intai ... 33
Partea a doua ... 37
Partea a treia ... 41
IV. SERVIREA SEMENILOR ... 47
Partea intai ... 47
Partea a doua ... 52
V. CRUCEA Sl MISTERUL SUFERINTEI ... 59
Partea intai ... 59
Partea a doua ... 63
VI. RAIUL Sl IADUL ... 68
Partea intai ... 68
Partea a doua ... 73
Rugaciune ... 76
ANEXA I - PROFETIILE LUI SUNDAR SINGH ... 77
Misiunea spirituala a Romaniei ... 77
PREAMBUL ... 77
Textul propriu-zis al profetiilor lui Sundar Singh ... 78
ANEXA II - DOCUMENTE DESPRE IISUS HRISTOS ... 95
Raportul lui Publius Lentullus ... 95
Scrisoarea sotiei lui Pilat din Pont, Claudia Procula, adresata prietenei ei, Fulvia Romelia ... 97
Editia a 4-a, revizuita
Anul aparitiei: 2017
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 112