Descriere - Jurnal de tatic - Florin Campeanu
Gata! Asteptarea a luat sfarsit! Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie. 0% teorie, 100% practica zi de zi si, mai ales, noapte de noapte.
Daca esti viitoare mamica sau ai deja un bebelus, atunci nici ca puteai gasi un cadou mai util pentru partenerul tau. Daca esti viitor tatic sau te bucuri deja de nopti nedormite, atunci e momentul sa faci un curs intensiv si sa o uimesti pe mami cu cunostintele tale.
O telenovela in 24 de episoade privind implicarea tatalui in cresterea copilului. Mult umor, dar si mai mult nesomn. Colici, Baby Drink, lapte praf, batista bebelusului, botez = cam toate cuvintele cheie ale meseriei de parinte. O carte, zic eu, originala. Convinge-te!
Convinge-te ca merita sa ai propriul tau exemplar din JURNAL DE TATIC. Iata cateva fragmente din carte:
Tehnici de adormit bebeul (fragment)
Plecam, ca in matematica, de la urmatoarea ipoteza:
"Uneori, unii copii se trezesc din ce in ce mai des, stau treji o perioada mai lunga de timp si nu numai ca solicita compania parintilor, dar doresc, de asemenea, sa fie plimbati, devin foarte nervosi si plang tare atunci cand sunt asezati din nou in patut. Multe asemenea cazuri pot fi rezolvate cu usurinta: copiii trebuie sa invete ca nu au nimic de castigat de pe urma acestei atitudini. Copilul poate fi lasat sa planga, fara a interveni. Bebelusul poate sa planga in prima noapte pentru 20-30 de minute, a doua noapte, 10 minute si a treia noapte, deloc.
Este necesar ca si o alta conditie sa fie indeplinita pentru a avea succesul asigurat. Copilul nu trebuie sa-si vada parintii atunci cand se trezeste. Daca ii vede, chiar daca acestia se prefac ca sunt adormiti, acest lucru il va infuria pe copil si ii va declansa o criza de plans.Este foarte important ca bebelusul sa nu doarma in aceeasi camera cu parintii. Daca acest lucru nu este posibil, separati macar zona in care doarme copilul, cu un ecran despartitor sau cu o perdea pentru ca acesta sa nu va poata vedea." - Dr. Spock, Editura Medicala.
Superb. Magnific. Simplu. Eficient. Emotionant, chiar! Dar nu merge!!! Poate ca functioneaza intr-o lume perfecta. Dar noi nu traim intr-o lume perfecta...
Am incercat sa-i aplicam lui Vlad, baiatul nostru de 6 luni si jumatate, "tehnica Spock" si a fost tot atat de impresionat precum un elefant care trece pe langa un musuroi de furnici, iar acestea il gadila in talpa. Adevarul e ca nu l-am lasat sa planga 30 de minute pentru ca, efectiv, se rupe sufletul in noi cand il auzim. Drept urmare, familia mea s-a transformat intr-una de zombie. Mergem prin casa precum stafiile, iar bebeul nostru are ochii rosii de nesomn.
Poveste cu Rasucel si alti bebelusi ca el (fragment)
Suntem niste disperati! Aceasta este realitatea... Ne facem griji din orice si cautam explicatii logice pentru fiecare gest sau sunet pe care-l scoate copilul nostru. Iar daca apare o bubita, un punct rosu, a cazut cerul pe noi! Da, suntem niste disperati! Societatea in care traim, comentariile de pe diversele forumuri si informatia de slaba calitate prezenta peste tot ne-au transformat din niste parinti normali, intr-unii crizati...
Dar sa va spun povestea lui Rasucel:-)
De cateva zile, lui Vlad Cristian, baiatul nostru, ii spunem... Rasucel. V-ati prins de ce! Pentru ca, imediat ce-l pui pe spate, in tarc, patut, landou sau pe pat, prima sa grija este sa se rasuceasca pe burta. Este, probabil, ceva normal la un copil de sapte luni, dinamic si istet (normal, fiecare pasare din aceea neagra isi lauda pruncul).
Saptamana trecuta, intr-o seara, dupa ce a "mufat" 240 ml de lapte cu doua lingurite de cereale si 3 ml de Calma Baby (apropo, nu are nici un efect...), sotia mea l-a pus pe Vlad in patut. Programul firesc, de seara. Instant, Vlad s-a intors pe burta si a inceput sa... sforaie. Ne-am uitat la el un sfert de ora si, ca doi parinti responsabili ce suntem, am decis ca trebuie sa-l intoarcem ca nu cumva sa se sufoce copilul. Zis si facut. Copilul s-a trezit si ne-a plans 10 minute. L-am adormit la loc si l-am pus din nou in pat. Ne-am dus pana in bucatarie si, cand ne-am intors, Vlad era din nou pe burta... (integral in JURNAL DE TATIC + alte 23 de episoade)
Numar de pagini : 104
Anul aparitiei : 2009