Descriere - Invataturile toltece - volumul IV. Bura Randuielli Dragonului
"Drept rezultat al feedbackului primit de la cititorii primelor doua carti (n. tr.: este vorba despre volumele I si II), este necesar sa fie subliniat ca nu toti toltecii sunt la fel, si nici fiecare persoana ucenica a Caii Luptatorului nu este neaparat un toltec. Avand in vedere faptul ca toltecii sunt pasari solitare de foarte mult timp, nu este deloc surprinzator faptul ca lumea in general stie foarte putin, spre deloc, despre noi si despre activitatile noastre. De fapt, o parte dintre cei putini care au auzit de noi au ajuns sa ne considere ca fiind nimic altceva decat un mit, in timp ce o alta parte, cei care au ajuns sa cunoasca despre noi prin cartile scrise de … ceilalti scriitori actuali …, toti descriu traditia tolteca din punct de vedere al practicilor vrajitoriei. Si totusi, adevaratul toltec nu este un barbat sau o femeie care se intereseaza de vrajitoria care astazi genereaza atata curiozitate.
Toltecii sunt barbati si femei ai cunoasterii si, desi cunoasterea noastra nu ar fi completa daca nu am avea-o si pe cea a vrajitoriei, trebuie sa subliniez ca practicile de vrajitorie formeaza doar un mic fragment din vastitatea cunoasterii noastre. Mai mult, adevaratii tolteci stiu ca vrajitoria nu duce oamenii la libertate, ci in schimb, duce la mentinerea inrobirii lor. …
Omul adevarat, microcosmosul macrocosmosului, este intr-adevar o fiinta solara, si prin urmare, cand in cele din urma fiinta umana a ajuns la un punct in evolutia sa, in care propria sa natura interioara adevarata poate incepe sa se manifeste inlauntrul vietii in planul fizic dens, atunci, la fel ca si progenitorul sau, miezul interior al fiintei umane incepe sa-si focalizeze intentia si incepe sa adune in jurul sau ceea ce se numeste Bura Randuielii Dragonului. Acesta este inceputul adevaratului om, acea creatura magica care are intreg potentialul si puterea unei adevarate stele.”