Descriere - Invataturile toltece - volumul III. Aceasta a naibii de alunecoasa fericire. In cautarea barbatiei. Descoperirea misterelor femeii
"NOI ALEGEM SA FIM FERICITI, SAU ALEGEM SA FIM NEFERICITI, DAR IN AMBELE SITUATII CANTITATEA DE EFORT NECESARA ESTE ACEEASI.
Initial, acest material a aparut in trei carti separate intitulate, "Aceasta a naibii de alunecoasa fericire”, "In cautarea barbatiei” si "Descoperirea misterelor femelei”.
Conceptele acoperite in materialul de fata sunt de prima importanta pentru aceia care studiaza serios invataturile toltece, deoarece materialul impartasit aici serveste la elucidarea si mai buna intelegere a anumitor aspecte ale invataturilor, aspecte ce sunt de importanta fundamentala pentru priceperea profunda a invataturilor toltece ca un tot unitar. Materialul prezentat este o versiune mult mai detaliata a anumitor concepte complexe prezentate in celelalte volume.
In "Aceasta a naibii de alunecoasa fericire” accentul este plasat, nu pe acei bolovani uriasi care se vad clar de catre oricine, ci pe acele mici pietricele iritante, care ne fac pe majoritatea sa ne impiedicam si sa cadem, pur si simplu, deoarece, fiind aparent nesemnificative, noi nici nu am inceput sa le vedem.
"In cautarea barbatiei” si "Descoperirea misterelor femelei” sunt despre gen. Rezultatul final al divizarii sexelor este ceea ce denumim o fiinta fizica care este fie barbat, fie femeie si care are o constienta care este fie mascul, fie femela si un potential fie pentru masculinitate, sau fie pentru feminitate. Altfel spus, termenii "barbat” si "femeie” denota genul fizic, in timp ce "mascul” si "femela” denota starea specifica de constienta, care este utilizata permanent de catre fiecare gen.
RENUNTAND LA CEEA CE ESTE EVIDENT IN FAVOAREA COMPLEXITATII INTELECTUALE, BARBATII SI FEMEILE AU PIERDUT CONTACTUL CU SENTIMENTELE, INCLUSIV CU ACELE SENTIMENTE CARE CORESPUND MISTERULUI GENULUI.”