Descriere - Harta de drumetie- Muntii Buzaului
Muntii Buzaului cuprind mai multe masive: Muntele Intorsurii, Muntele Tataru, Muntele Siriu, Muntele Podul Calului, Muntele Penteleu. Este delimitat la nord de Depresiunile Sfantu Gheorghe si Raului Negru, de Muntii Vrancei prin Paraul Chiurus, Depresiunea Comandau; la est tot de Muntii Vrancei prin Valea Basca Mica; la sud-est si la sud de dealurile din Subcarpatii Curburii; la vest de Muntii Grohotisului prin Valea Teleajenului, de Muntii Ciucas prin Valea Telejenelului si Valea Buzaului, de Muntii Piatra Mare prin Valea Tarliungului.
Din punct de vedere geologic, Muntii Buzaului sunt alcatuiti din roci sisturi grezoase, gresii, sisturi argiloase. Refieful fiind mai domol si cu altitudini mai reduse. Cele mai importante varfuri din masiv sunt: Vf. Pilisca 1.222 m (Muntele Intorsurii), Vf. Tataru Mare 1.476 m (Muntele Tataru), Vf. Malaia 1.662 m (Muntele Siriu), M. Podu Calului 1.439 m (Muntele Podul Calului) si Vf. Penteleu 1.771 m (Muntele Penteleu).
In Muntii Buzaului, cele mai extinse rezervatii sunt: Rezervatia naturala Padurea Milea-Viforata, Rezervatia botanica Turbaria Ruginosu si Rezervatia forestiera Padurea cu tisa. In afara de rezervatii, au importanta turistica si urmatoarele obiective turistice: Lacul Vulturilor, Cascada Casoca, ruine de cetati din zona satului Bicfalau, Cimitirul Eroilor din Tabla Butii si Ruinele Cetatii Cavalierilor Teutoni –Kreuzburg-.
Harta Muntiilor Buzaului poarta indicativul MN26, ceea ce-nseamna ca este al douazeci si saselea numar din colectia "Muntii Nostri”.
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.
Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza. Fiecare traseu are o caseta tehnica cu informatii necesare. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta.
Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.
Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Muntiilor Buzaului, scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia "Muntii Nostri”.