Descriere - Harta de drumetie a Muntilor NEMIRA
Muntii Nemira sunt delimitati la nord de Muntii Ciucului prin Valea Uzului; la est de Muntii Berzunti prin Raul Trotus; la sud de Muntii Vrancei prin Valea Oituz, Pasul Oituz si partea nordica a Depresiunii Raului Negru; la vest de Muntii Bodoc prin Paraul Casin si de Muntii Ciucului prin Depresiunea Casinului si Valea Margareta.
Geologia muntilor se refleca in relief: pe panzele de sariaj ale flisului interior si exterior relieful este domol cu altitudini mai reduse; iar pe un horst boltit (sinclinal) s-a format zona crestei principale cu cele mai mari altitudini: Vf. Nemira Mare 1649 m, Vf. Sandru Mare 1640 m, Vf. Nemira Mica 1627 m, Vf. Crucii 1614 m, Vf. Sandru Mic 1579 m.
Cea mai vizitata zona a Muntii Nemira este statiunea / orasul Slanic-Moldova, cu multe izvoare minerale carbogazoase, alcaline, sulfuroase. In afara de statiune mai trebuie remarcate rezervatiile din masiv: Rezervatia botanica Tinovul Kicsi Romlásmező (Rupturile Mici), Rezervatia botanica Tinovul Apa Rosie, Rezervatia botanica Tinovul Apa Lina-Honcsok, Rezervatia forestiera Padurea Izvorul Alb, Rezervatia faunistica Lacul Balatau (un fost lac de baraj naturtal), Rezervatia geologica Tuful de la Valea Uzului, Rezervatia geologica Tuful de la Falcau, Rezervatia de arini Dofteana. Alte obiective turistice de remarcat sunt: zona Vf. Nemira Mare cu Balta Mare si Mica a Nemirei, Cascada Slanic (langa statiunea Slanic-Moldova), Cascada Caraslau (in apropiere de Cheile Oituzului).
Harta Muntiilor Nemira poarta indicativul MN27, ceea ce-nseamna ca este al douazeci si saptelea numar din colectia "Muntii Nostri”.
Harta s-a editat folosind cele mai actuale tehnici de cartografiere si s-a tiparit pe hartie rezistenta la umiditate. Este usor de citit si simplu de utilizat datorita stilurilor de reprezentare cartografice, specifice firmei Schubert & Franzke si datorita structurarii practice ale informatiilor. Totul este la indemana, exact acolo unde este necesar, fiind utila atat pasionatilor de drumetii cat si profesionistilor.
Toate traseele au fost parcurse pe teren cu GPS-ul. Acestea sunt descrise in detaliu in limbile romana si engleza. Fiecare traseu are o caseta tehnica cu informatii necesare. Harta contine si un caroiaj UTM, un sistem de coordonate metric, fiind util in masurarea rapida a distantelor pe harta.
Aplicatiile disponibile pe platformele iOS si Android vor risipi aura nostalgica a hartii, conferind produsului complexitatea tehnica obligatorie secolului in care traim.
Sa va bucurati de aceasta harta, sus pe culmile insorite ale Muntiilor Nemira, scrutand in zare culmile vecine, cele care vor da in curand numele urmatoarelor harti din colectia "Muntii Nostri”.