Descriere - Gradinile parintelui Victorin
Despre "oamenii de rugaciune, monahii sau parintii induhovniciti” si "cateva din manastirile in care au vietuit ei” ne vorbeste autoarea potrivit Preafericitului Parinte Patriarh Daniel.
In prefata lucrarii "Gradinile parintelui Victorin”, Patriarhul Daniel subliniaza ca acest text este "ultimul manuscris pe care doamna Lidia Staniloae l-a lasat posteritatii inainte de trecerea sa la Domnul”:
"El ilustreaza luciditatea si realismul vadite in abordarea de catre autoare a valorilor traditionale romanesti, a credintei stramosesti si a patrimoniului cultural-spiritual al Bisericii Ortodoxe Romane”, adauga Preafericirea Sa.
Pe langa "Gradinile Parintelui Victorin” – Manastirea Sihastria si Rasca, mai sunt ilustrate in volum: Manastirile: Neamt, Pangarati, Buciumeni, Hlincea, "Sfantul Ioan Casian”, "Pestera Sfantului Andrei”, Dervent, Cernica, Moldovita, Arnota, Hurezi s.a.
"Gradinile parintelui Victorin sunt ale tuturor monahilor bineplacuti lui Dumnezeu. O modesta si smerita replica pamanteasca a parintelui Victorin, staretul Manastirii Sihastria, si a altora ca el, pentru Gradina nemuritoare a Raiului. Le-am intalnit la manastirea Sihastria, dar cred ca ele se afla pretutindeni, inclusiv in sufletele celor care cauta drumul spre Gradina nemuritoare a Raiului”, scrie Lidia Staniloae.
Numar pagini: 224
Format: 13x20
Anul aparitiei: 2018