Descriere - Ghid de practica psihologica pentru studenti. Editia a II-a
Ghidul de practica este destinat studentilor facultatilor de psihologie si cuprinde notiuni de baza in ceea ce priveste profesia de psiholog, modele de abordare a practicii psihologice in laboratoarele de testare si evaluare psihologica, probe folosite pe piata selectiei si evaluarii psihologice.
Sunt prezentate si activitatile efectuate cu studentii in Laboratorul de psihologia muncii, transporturilor si serviciilor "P. Pufan” si Laboratorul de psihologie experimentala "Gh. Zapan” din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti.
Ghidul pe care vi-l propunem este destinat cu precadere studentilor din primii ani de studiu la psihologie si masteranzilor, doctoranzilor, precum si psihologilor practicieni care colaboreaza de multi ani cu facultatile de psihologie asigurand conditii de efectuare a practicii de specialitate.
Despre autor
Simona Trifu
Simona Trifu este medic primar psihiatru, conferentiar universitar la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Bucuresti (unde preda cursuri de Psihopatologie si Psihiatrie la studenti si masteranzi), doctor in psihologie, doctor in medicina, membru direct IPA (International Psychoanalytical Association), psiholog clinician principal (supervizor acreditat CoPsi) si psihoterapeut principal in psihoterapie psihanalitica de copii si adolescenti (supervizor acreditat CoPsi).
Mihaela Chraif
Lector Universitar Doctor in cadrul Departamentului de Psihologie, Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea din Bucuresti, coordonatorul Masterului Managementul Formarii Psihologilor in Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor; titularul disciplinelor: Psihologie Experimentala, Psihologia muncii si Psihologia Transporturilor (programul de licenta); Analiza muncii si utilizarea bazelor de date, Selectia psihologica a personalului si tehnica interviului, Evaluarea psihologica a personalului si metode de cercetare a performantelor in munca, Evaluarea personalului, Selectia personalului, la programele de master; activitati de laborator la disciplinele: Psihologie experimentala, Psihologia Muncii si Psihologia Transporturilor.
A publicat un numar de 11 carti ca autor unic si coautor, autor si coautor al unui numar de peste 100 de articole dintre care 15 articole indexate ISI, publicate in reviste de specialitate si in volumele unor conferinte nationale si internationale.
Este coordonatorul laboratorului de Psihologia Muncii si editor executiv al revistei Romanian Journal of Experimental Applied Psychology si vicepresedinte al Societatii Romane de Psihologie Experimentala Aplicata.
Membra a Colegiului Psihologilor din Romania, EAPSI, IEDRC si ARPI.
Psiholog practicant specialist si supervizor in Psihologia Muncii, Transporturilor si Serviciilor si psiholog autonom in Psihologia Educatiei si detectia comportamentului simulat (poligraf).
Mihai Anitei
Profesor universitar la Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, directorul Centrului de Psihologie Aplicata din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei si Presedintele Colegiului Psihologilor din Romania. A avut numeroase articole publicate in volume si reviste stiintifice. La Editura Universitara a publicat Fundamentele Psihologiei; Ghid de practica psihologica pentru studenti.