Descriere - Gesturile care va vor schimba viata. O metoda inovatoare de dezvoltare personala - Joseph Messinger
In aceasta biblie a programarii neurogestuale (PNG), autorul prezinta o metoda inedita, ce va va invata cum sa va controlati gesturile pentru a va schimba viata. Tehnica descrisa ii va ajuta pe toti cei care doresc sa-si controleze functiile intelectuale, organice sau corporale, pentru a modifica o gestica devalorizanta sau a sterge un discurs contaminat, ce le dezavantajeaza imaginea socioprofesionala. In plus, PNG are efecte in invatarea accelerata de informatii, precum si efecte de intinerire, redand tonusul muscular si stralucirea trasaturilor faciale, odata cu fermitatea pielii.
Solutia perfecta ca sa deveniti mai credibili, sa fiti recunoscuti pentru adevarata voastra valoare si sa va stimulati increderea in sine!
Fragment:
" Eul "ma umfla"
Interpretarea propriilor miscari in timp real este un exercitiu mental care permite neutralizarea gandurilor alarmante sau speculative, asadar parazite. Majoritatea oamenilor isi confunda Eul cu o armura sociala. in clipa in care celalalt intra in campul lor vizual sau auditiv, Eul lor se dilata pentru a le proteja teritoriul mental (domeniul principiului MEC - stapanire de sine, stima de sine si incredere in sine). Atitudinea va poate parea paradoxala. Cum sa fii atent la corpul tau si, in acelasi timp, sa reduci semnificativ interventia Eului intr-o relatie cu celalalt? Raspunsul: practicand dubla constiinta!
Dubla constiinta
Autoscopia corporala deturneaza energia investita in canalul gandirii opozitionale, reorientand-o spre corp. si atunci generarea unor ganduri parazite prin concentrarea mentalu-lui asupra corpului devine imposibila, deoarece alimentarea energetica a Eului este pur speculara: omul se vede in oglinda constiintei sale in timp ce gandeste sau verbalizeaza aceasta gandire. Eul monopolizeaza intregul spatiu. Neutralizarea Eului care gandeste nu se poate realiza decat prin concentrarea gandirii asupra corpului. Aceasta constientizare deosebita consuma mult mai putina energie mentala decat gandirea pasiva si poluanta care graviteaza in jurul Eului. Castigul energetic ce rezulta de aici poate fi apoi investit intr-o deschidere relationala fata de celalalt. Constiinta se dedubleaza deoarece asculta in acelasi timp atat corpul, cat si discursul celuilalt, fara o interventie posibila a Eului: este ceea ce eu numesc dubla constiinta, cu alte cuvinte, constiinta invelisului care va contine si a existentei celuilalt. Blocajul gandirii constiente creeaza un spatiu de receptivitate dublat de un fil-tru de protectie sociala.
Un corp sub supraveghere
In concluzie, autoscopia gestuala este o autoexaminare reflexa in timp real a miscarilor corpului dumneavoastra. Este esential sa va monitorizati propriul corp: va va spune ce va asteapta la coltul strazii, si mi se pare mai important de stiut cum reac-tioneaza subconstientul intr-o situatie data pentru a ghici ce se intampla in mintea interlocutorului. Sa invatati sa alo-cati o parte din atentie automatizarii acestei autoscopii nu este chiar atat de simplu. Programarea acestui tip de atitu-dine mentala necesita o constientizare ce ar fi imposibila fara o serioasa pregatire ideomotoare. Odata cu reprogramarea mentalului in directia corpului, trebuie eliminata nevoia de a te privi gandind in oglinda unei constiinte narcisiace prin definitie. Mentalul dumneavoastra evadeaza in permanenta. El este atras de interpretarea situatiei cu care va confruntati. Organismul este o extraordinara cutie de rezonanta, careia nimeni - sau aproape nimeni - nu-i cunoaste vocabularul premonitoriu. in mod paradoxal, lectura autoscopica a Sinelui sta la baza unei observatii obiective a celuilalt. Pot sa-l inteleg pe celalalt daca reusesc sa constientizez limitele propriului meu domeniu corporal. Aceasta este regula. Nu este nevoie sa stiti sa cititi gesturile - autoscopia corporala dezvolta o receptivitate intuitiva ce se exprima la suprafata pielii initiatului, care il simte pe celalalt mai bine decat poate banui vreodata. Aceasta este definitia de baza a empatiei. "
Anul aparitiei: 2016
Format: 13X20 cm
Nr. pagini: 330