Descriere - Gestiunea bugetara a sistemelor de productie. Editia a II-a
Lucrarea Gestiunea bugetara a sistemelor de productie a fost elaborata in situatia in care una din metodele de gestiune ale carei rezultate au impus-o pe plan mondial este atat de putin utilizata in firmele romanesti.
Gestiunea bugetara a intreprinderii este o metoda ale carei inceputuri se regasesc in anii '20 ai secolului trecut, in SUA, urmand a fi utilizata in Europa dupa Conferinta de la Geneva din anul 1930.
In Romania, desi este prezentata impreuna cu avantajele si dezavantajele ei, de catre numerosi autori de specialitate, utilizarea ei a intampinat rezistenta din partea firmelor. Rigoarea rezultatelor obtinute in urma aplicarii metodei, necesitatea implicarii sustinute a personalului si a crearii unui sistem informational si a unei structuri organizatorice adecvate au constituit doar o parte din motivele pentru care gestiunea bugetara nu a fost adoptata in cea mai mare parte a intreprinderilor.
Acceptarea utilizarii acestei metode nu este o decizie usoara.
Implementarea ei este un proces lung si permanent de formare si comunicare, indreptat in special in adoptarea notiunii de schimbare, la nivelul tuturor esaloanelor ierarhice.
Schimbarea este, in acest caz, un fenomen profund, care se manifesta atat in zona contabilizarii rezultatelor, a structurii organizatorice, a sistemului informational si decizional, cat si in zona mentalitatii indivizilor.
Dar trecand peste toate acestea, sunt de remarcat avantajele gestiunii bugetare din care mentionam: stabilirea cu exactitate in timp si spatiu a volumului vanzarilor si productiei, a cheltuielilor si a responsabilitatilor. In plus, gestiunea bugetara permite mentinerea unei traiectorii rectilinii indreptate in atingerea obiectivelor strategice, prin depistarea periodica a abaterilor si luarea unor masuri de corectare a lor.
ISBN: 973-709-236-8
An aparitie: 2006
Nr. de pagini: 336
Format: 17x24