Descriere - Geostrategia - Prefata de Ionel Nicu Sava
Geostrategia de Silviu Negut, Marius-Cristian Neacsu
"Geostrategia este o descriere surprinzator de detaliata a lumii in care traim si, in acelasi timp, un precis si inspirat cod de recomandari despre cum sa actionam ca societate. (...) Utilitatea acestei lucrari este atat de larga incat politicieni, strategi militari si civili, diplomati, profesori si studenti, jurnalisti si public informat nu pot face abstractie de ea. (...)
Prin lucrarea de fata, Silviu Negut si Marius-Cristian Neacsu se incadreaza in curentul noului realism. Este, desigur, o coincidenta ca, in 2018, John Mearsheimer, probabil cel mai apreciat realist in viata, a enuntat principiile teoriei sale in Aula Magna A.S.E. Bucuresti. (...)
Geostrategia lui Silviu Negut si Marius-Cristian Neacsu este un ghid politic si strategic despre cum arata lumea internationala de astazi si despre cum trebuie sa ne pregatim pentru ziua de maine. In spiritul celor scrise aici si in oricare dintre sensuri, Geostrategia este indispensabila.”
conf. univ. dr. Ionel Nicu Sava,
Universitatea din Bucuresti
"In contextul incert al vremurilor prin care trece umanitatea datorita schimbarilor de esenta in fenomenul razboi, dar si al aparitiei de noi rivalitati geopolitice, nevoia unor noi concepte si termeni cu o incarcatura semantica aparte, cum este si cel al geostrategiei, a devenit presanta atat pentru mediul academic, cat si pentru cel al analizei de politica internationala. Din aceasta perspectiva aparitia acestei lucrari este mai mult decat necesara nu numai pentru cercetatorii specializati din lumea academica socio-umanista, ci si pentru analisti si, nu in ultimul rand, pentru marele public. (...)
Cartea ofera o viziune de ansamblu, dar si de mare originalitate asupra fundamentelor specifice geostrategiei intr-o dualitate teoretica si analitica. (...)
Lucrarea Geostrategia constituie un instrument de lucru indispensabil oricarui specialist in domeniul relatiilor internationale si al studiilor de securitate, consacrat sau in curs de formare, dar si studentilor dintr-o gama larga de specializari socio-umane, precum si pentru publicul larg.”