Descriere - Gastrimargia sau nebunia pantecelui: stiinta si invatatura Parintilor pustiei despre mancat si postit plecand de la scrierile avvei Evagrie Ponticul
Societatile consumiste contemporane cunosc din plin ravagiile produse de temutul fenomen patologic al bulimiei sau mancatului in exces. Cunoscut inca din Antichitate de primii monahi sub numele de gastrimargia sau nebunia pantecelui, el este expresia unei crize existentiale profunde, a carei solutie era vazuta in orizontul teologic si duhovnicesc deschis de revelatia biblica. Din blestem si sursa a caderii mancatul poate deveni binecuvantare si mantuire pentru cine reinvata sa manance Cuvantul Hristos.
Recitind in registru terapeutic intelepciunea duhovniceasca perena a monahismului egiptean in formularile memorabile ale avvei Evagrie Ponticul, ieroschimonahul Gabriel Bunge ofera in paginile cartii de fata un fascinant si util indreptar de arta a vietii pentru omul recent.
Parintele Gabriel Bunge s a nascut in 1940 la Koln si a studiat teologie si filozofie la Bonn. In 1962 a intrat in monahism in abatia benedictina de rit slavo bizantin de la Chevetogne (Belgia), retragandu se din 1980 ca eremit in sihastria Sfanta Cruce de langa Roveredo (Ticino, Elvetia). Din 2010 este ieroschimonah primit in Biserica Ortodoxa Rusa. Autor al unei serii de carti si studii despre vechiul monahism, specialist de talie internationala in scrierile avvei Evagrie Ponticul.