Descriere - Filosofie si viata. Marile intrebari despre cum sa traim
Cum sa-mi traiesc viata? Dupa ce valori sa ma ghidez? Ce fel de persoana ar trebui sa fiu?
Ce teluri vreau sa ating?
Marea majoritate a oamenilor nu-si pun aceste intrebari, ci actioneaza pur si simplu fara sa-si ia un ragaz sa gandeasca, adoptand conceptiile conventionale despre viata si ceea ce este important de-a lungul ei, dusi incotro ii poarta valul multimilor alcatuite din indivizi care au raspunsuri de-a gata, fara sa se indoiasca vreo clipa de ele.
A.C. Grayling
Scrisa clar si cu eruditie, profunda si plina de exemple graitoare, inclusiv de ordin biografic, noua carte a lui Grayling exploreaza cele mai utile concepte si ipoteze care ne pot ajuta, specialisti sau nu, sa gasim raspunsurile care ni se potrivesc la intrebarile fundamentale ale vietii.
Filosofie si viata este un tur de forta cultural, cu trimiteri la filosofie (Confucius, Seneca, Nietzsche etc.), dar si la marea literatura (Shakespeare, Thomas Mann, Ursula LeGuin etc.), cu "graunte de intelepciune” culese nu doar din trecut (de la stoici sau Aristotel), ci si din timpurile noastre – de la "omul in cautarea sensului” (Viktor Frankl) pana la reconsiderarea compasiunii (Martha Nussbaum).
ANTHONY CLIFFORD (A.C.) GRAYLING este un faimos filosof britanic. Pana in iunie 2011, a fost profesor de filosofie la Birkbeck, University of London, unde a predat din 1991. In 2011 a fondat New College of the Humanities, o institutie independenta dedicata predarii stiintelor socio-umane, integrata mai apoi in cadrul Northeastern University.
A fost director la Prospect Magazine si este vicepresedinte al British Humanist Association. Principalele sale interese academice se axeaza pe epistemologie, metafizica si logica filosofica. Se descrie drept "un om de stanga” si este asociat cu miscarea intelectuala New Atheism. E o prezenta constanta in presa britanica, dezbatand in diverse articole probleme filosofice.
La Editura Trei, de acelasi autor au aparut Istoria filosofiei si Frontierele cunoasterii. Ce stim despre stiinta, istorie si creierul uman.