Dorinta intensa de a scapa de stres ne face unoeri sa credem ca singura solutie ar fi sa petrecem un concediu pe o plaja exotica, pe o insula pustie, undeva in mijlocul oceanului, si sa traim departe de grijile si supararile cotidiene. Daca soarta ne-ar trimite intr-un astfel de colt al lumii, asa cum s-a intamplat cu Robinson Crusoe, bine-cunoscutul personaj al lui Daniel Defoe, am constata foarte curand ca in realitate lucrurile stau altfel.
Stresul este o realitate care ne asalteaza din toate directiile, o problema cu care ne confruntam pretutindeni, indiferent de latitudine, longitudine sau altitudine. Chiar daca am pleca departe, peste sapte mari si tari, ca sa scapam de stres, el ne va ajunge din urma si chiar ne va intrece, asteptandu-ne sa ne ia in primire din prima clipa cand am sosi. Stresul nu are frontiere. Chiar daca am urca pe varful Everest sau daca am cobori in Groapa Marianelor, stresul ne va intampina si acolo. Stresul nu are rau de inaltime si nici de adancime. Chiar daca ne-am ascunde intr-o pestera necunoscuta sau la cea mai retrasa manastire, stresul va fi prezent negresit. Stresul este la el acasa in intuneric sau izolare. chiar daca am vrea sa ne pierdem urma in multime, pe stadioane, in cinematografe sau la strand, stresul va fi si acolo pe urmele noastre.
Iata de ce, cartea Fata in fata cu stresul, nu va propune fuga sau evadarea drept solutie la stres, ci dimpotriva, va invita sa stati fata in fata cu el, sa-l cunoasteti mai bine si sa invatati sa-l tineti sub control.