Descriere - Educatie plastica. Manual pentru clasa a IX-a
Manualul de fata isi propune sa evite un discurs inghetat despre imagine, dorind sa va deschida apetitul pentru infinitele interpretari si atitudini care pot decurge din luarea de contact cu o lucrare plastica. Abordati continutul acestui manual cu ideea ca educatia plastica nu ofera norme, ci piste de lucru, ca ea hraneste un proces de reflectare legat de imagine si de lumea guvernata de ea, care este ?civilizatia imaginii? in care traim.
Practica artistica si cunostintele teoretice de istoria artelor sunt legate de construirea unei culturi artistice. O imagine pe care o vezi nu este intotdeauna o imagine pe care o si intelegi in intregime. Ca orice limbaj, si cel vizual presupune insusirea unui vocabular si a unor structuri de articulare a acestui limbaj. Termenul generic de ?imagine? este destul de putin precis. Paginile care urmeaza va ofera repere pentru a distinge atributele imaginii plastice, tehnicile specifice pentru construirea acesteia.
Imaginea plastica are o istorie, aceea a modurilor de reprezentare care au evoluat in timp. Manualul de fata nu isi propune expunerea lineara a istoriei artelor din Antichitate pana in prezent. Productiile artistice (edificii, lucrari de pictura, sculptura, desen) sunt studiate aici in scopul major de a va permite identificarea si insusirea unor probleme fundamentale care traverseaza formele si miscarile artistice din trecut pana in actualitatea cea mai recenta.
ISBN: 973-8318-34-3
An aparitie: 2004
Nr. de pagini: 96
Format: 20x27