Descriere - Dupa trei ani este prea tarziu.
In primii trei ani creierul copilului se dezvolta in proportie de 80%. De aceea, nu asteptati...
Descopera mai multe carti de Parenting!
Autorul acestei carti uimitor de duioase considera ca toti copiii poseda aptitudinea de a invata bine. El cugeta la influenta imensa a ambiantei asupra nou-nascutilor si propune exercitii de invatare simple si pe intelesul tuturor, care favorizeaza dezvoltarea copilului in primii ani de viata.
Masaru Ibuka considera ca lucrurile pe care adultii le asimileaza cu multa dificultate copiii le invata in joaca. In acest proces, cel mai important e sa introducem experienta noua la momentul oportun.
Cartea este adresata tuturor mamelor si tatilor, care isi doresc sa le deschida copiilor oportunitati minunate.
"Una dintre cele mai importante carti scrise vreodata. Ar trebui sa o citeasca toti parintii din lume.”
- Glenn Doman, Institutul de Dezvoltare al Potentialului Uman, Statele Unite
Cum sa facem fiecare copil mai pregatit intelectual, emotional si fizic?
Potentialul copilului de a invata si a se dezvolta este cel mai mare in primii trei ani de viata. De aceea, nu asteptati…
Dupa parerea lui, ceea ce adultii invata cu viteza melcului, copiii asimileaza aproape instantaneu. El spune ca adultilor uneori le este lene sa invete, in timp ce copiii sunt gata sa o faca intotdeauna. Autorul face aceasta afirmatie intr-un mod delicat si lipsit de insistenta.
Cartea lui Masaru Ibuka este simpla, directa si foarte limpede.
Creierul copilului nou-nascut este asemenea unei foi albe de hartie. De ce va fi scris pe aceasta hartie depinde cat de inzestrat va fi copilul.
MASARU IBUKA
Absolvent al Universitatii Waseda din Japonia, a inceput activitatea in anul 1946, cand tara sa era devastata in urma razboiului. Impreuna cu trei parteneri tineri a fondat compania SONY.
Pe parcursul mai multor decenii a condus afacerea la un renume mondial, devenind unul dintre cei mai importanti producatori de electronice. In prezent compania are peste 100 mii de angajati si o cifra de afaceri de peste 200 miliarde de dolari americani.
Pe langa inginerie si afaceri Masaru Ibuka si-a dedicat viata dezvoltarii copiilor din frageda copilarie. A participat la fondarea Asociatiei pentru Dezvoltare Timpurie si descris o mare parte din descoperirile din acest domeniu in lucrarea de fata.