Descriere - Drept procesual civil. Partea speciala. Editia 12
Despre lucrare
Lucrarea cuprinde o analiza de ansamblu a institutiilor de drept procesual civil, partea speciala, conform Codului de procedura civila actual. Partea speciala urmareste sa explice optica legiuitorului privitoare la desfasurarea procesului civil in caile de atac, dispozitiile privind asigurarea unei practici judiciare unitare, contestatia privind tergiversarea procesului in procedura necontencioasa, in cadrul procedurilor speciale, a modului in care se desfasoara un litigiu atat in fata instantelor arbitrale, cat si in executarea silita.
Despre Editia 12
Noua editie se distinge prin actualizarea si completarea comentariului institutiilor corespunzatoare Partii speciale a Dreptului procesual civil, potrivit noilor orientari. Sunt avute in vedere ultimele modificari legislative aduse in domeniu prin recursuri in interesul legii, decizii pentru dezlegarea unor chestiuni de drept si modificarile prevazute de Legea nr. 173/2022 si Legea nr. 220/2022.
Prezentul curs este destinat nu numai studentilor facultatilor de drept, dar si juristilor care urmaresc sa-si clarifice reglementarile corespunzatoare Partii speciale a Dreptului procesual civil.
Din cuprins
- sistemul cailor de atac
- caile extraordinare de atac
- judecarea recursului
- recursul in interesul legii
- contestatia privind tergiversarea procesului
- procedura partajului judiciar
- medierea
- procedura necontencioasa judiciara
- conventia arbitrala
- arbitrajul institutionalizat
- clasificarea normelor de executare silita
- contestatia la executare
- urmarirea silita asupra bunurilor debitorului
- executarea silita directa
Puncte forte
- abordarea institutiilor de drept procesual civil in conformitate cu schimbarile legislative
- expunere pragmatica a problemelor de actualitate in materie
- fiecare capitol include reglementarea relevanta, astfel incat lucrarea pune la dispozitia cititorilor toate instrumentele necesare studierii, intelegerii si aprofundarii dreptului procesual civil
- notiunile explicate sunt usor de asimilat, iar prezentarea temelor este facuta intr-un stil clar si logic
- ample referinte bibliografice
Despre autoare
Claudia Rosu este avocat in Baroul Timis (din 1992) si profesor universitar (din 2008) la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.