Descriere - Drept comercial. Tratat. Editia 2
Lucrarea este conceputa in asa fel incat sa ofere cititorului imaginea completa si complexa a profesionistilor-comercianti – principalii actori ai dreptului comercial – dar si a obligatiilor acestora, obligatii care izvorasc, in principal, din contracte, punand in lumina faptele (actele) de comert din Codul comercial (in prezent abrogat) si modul cum au fost absorbite de actualul Cod civil.
Complexitatea substantei dreptului comercial, ca drept specific profesionistilor-comercianti, este tratata in cinci titluri, fiecare continand capitole si sectiuni: Dreptul comercial in cadrul unitatii dreptului privat (Titlul I); Despre societati (comerciale) (Titlul II); Teoria generala a contractului si a obligatiilor in activitatea profesionistilor-comercianti (Titlul III); Contracte specifice activitatii profesionistilor-comercianti (Titlul IV); Titlurile de credit (Titlul V).
Prezenta editie a lucrarii contine legislatia actualizata, doctrina si jurisprudenta relevanta in materia dreptului comercial de la prima editie si pana in prezent, inclusiv comentariile asupra Legii nr. 265/2022 privind registrul comertului si pentru modificarea unor acte normative printre care si Legea societatilor nr. 31/1990, act normativ care va intra in vigoare in 26 noiembrie 2022.
Lucrarea are, prin continut si forma, dimensiunile unui tratat, adresandu-se studentilor, masteranzilor, doctoranzilor si, in egala masura, teoreticienilor si practicienilor care sunt interesati in cunoasterea si aprofundarea domeniului dreptului comercial.
Din cuprins
- Dreptul comercial in cadrul unitatii dreptului privat;
- Despre societati (comerciale);
- Teoria generala a contractului si a obligatiilor in activitatea profesionistilor-comercianti;
- Contracte specifice activitatii profesionistilor-comercianti;
- Titlurile de credit.
Puncte forte
- cuprinde legislatia actualizata;
- analiza aprofundata domeniului comercial;
- tratare exhaustiva a legislatiei incidente in materia societatilor, a profesionistilor-comercianti si a contractelor incheiate de acestia;
- interpretari si clarificari ale dezbaterilor din doctrina;
- abordeaza in mod extins contractele comerciale;
- aspecte relevante de drept comparat;
- prezinta o bogata jurisprudenta;
- ample referinte bibliografice.
Despre autor
Smaranda Angheni este profesor universitar doctor la Facultatea de Drept a Universitatii "Titu Maiorescu” si Vicepresedinte al Consiliului de Administratie al aceleiasi universitati.