In urma cu 140 de ani, gandindu-se cu nostalgie la vremea copilariei, patiserul Louis Lefevre-Utile si-a propus sa creeze un produs care sa semene cu servetul de masa cusut de bunica sa. Asa a aparut biscuitul petit beurre, care prelua simbolurile timpului de pe acel servet: cele patru "urechiuse” reprezentau anotimpurile, cei 52 de "dinti” – saptamanile dintr-un an, iar cele 24 de gaurele – orele unei zile. Astazi biscuitul arata exact ca atunci, dar probabil ca foarte putini ii cunosc istoria. Dupa cum putini stiu istoria cunoscutei cofetarii Escriba din Barcelona sau a rahatului turcesc... Aurora Liiceanu ne spune povestile unor dulciuri celebre si ale dinastiilor de cofetari si patiseri care si-au legat numele de ele. Alaturi de barbati pasionati de meseria lor ca Jean-Romain Lefevre si Antoni Escriba vom intalni femei puternice precum Pauline Utile sau Jocelyne Tholoniat, care au contribuit la dezvoltarea afacerilor familiilor lor. Iar pentru ca gustul e asociat cu mirosul, vom face o incursiune in lumea parfumurilor, dupa care vom reconstitui mirosurile de odinioara ale unor orase ca Amsterdamul, Parisul sau Bucurestiul.