Descriere - Din tainele bucatariei indiene
Arta de a prepara mancarea este foarte veche in India. Unele retete s-au pastrat inca din peiroada dinastiei Moghule. Moghulii ridicasera arta culinara la rang de arta alchimica, iar bucatarii lor isi pastrau secretele, asigurandu-si in acest fel bunavointa suveranilor.
Secretul acestei bucatarii consta in arta de a imbina ierburile si mirodeniile, precum si in modul de a asorta preparatele intre ele. Si astazi exista in India specialisti - unii sunt specialisti in paratha, altii in kulfi, altii in kabab - toti pastrandu-si foarte bine secretele.
Am reusit insa, in ciuda ermetismului, sa adunam un numar de retete pe care le punem la dispozitia cititorilor, incercand sa-i introducem in fascinanta lume a mirodeniilor si ierburilor exotice.
Cu fiecare pas cu care patrunzi in minunatul taram al bucatariei indiene, descoperi o legenda in fiecare preparat, in fiecare mirodenie.
Mancarea indiana nu se prepara cu ustensile fermecate, n-are nevoie nici de vreun strop de magie si nici de vreun ritual anume. Tot ce ramane de facut este sa ai indemanarea si curajul de a experimenta ineditele feluri de mancare.
Anul aparitiei:2010
Numar de pagini: 143
Format: 14,5x20,5 cm