Descriere - Desfiintarea omului - C.S. Lewis
Intelepciunea e savoare: ea inseamna a gusta din cunoasterea Celui cu totul altul. Credinta inseamna certitudinea ca aceasta cunoastere e nesfarsita, ca savoarea ei e inepuizabila. Textele acestei colectii se refera la o asemenea cunoastere, la stradania de a o atinge, de a-i simti gustul veritabil. Ele vorbesc, cel mai adesea, in numele unei experiente personale si au, de aceea, simplitatea, precizia si prospetimea unei cunoasteri vii.
Modernitatea a minat statutul obiectiv al valorilor si prestigiul calitatilor morale. Ea tinde sa creeze ceea ce C. S. Lewis numeste "oameni fara piept", oameni lipsiti de sediul simbolic al curajului, al onoarei, al responsabilitatii. Volumul reuneste trei conferinte tinute la Universitatea din Durham, in februarie 1943, in plin razboi. Pentru a dovedi ca raportarea la o norma absoluta si articularea morala constituie un dat obiectiv, definitoriu al omului, pentru a proba universalitatea acestui dat, C. S. Lewis invoca mari texte sacre, alaturi de magistri ai gandirii crestine, elene, romane si extrem-orientale.
Cartea e socotita una dintre cele mai clarvazatoare critici ale omului modern si "post-modern". Invatat sa socoteasca adevarul si dreptatea ca pe niste chestiuni subiective, divers interpretabile, omul acesta nu mai poseda reperul vertical care sa-i dea rezistenta in fata fortei brute, a tiraniilor de tot soiul, a totalitarismului.
Traducator: Petruta-Oana Naidut
Editia: 1
Data editiei: 2004
Grafica: Ioana Dragomirescu Mardare
Redactor: Alexandra-Maria Rusu
Format: 11*18 cm
Numarul de pagini: 144
ISBN: 973-50-0821-1