Descriere - Curatorul de zacusca. Si alte povesti culinare romanesti
Curatorul de zacusca si alte povestiri culinare romanesti este prima carte de autor a jurnalistului culinar Cosmin Dragomir, cel care, in ultimii ani s-a specializat in cercetarea istoriei gastronomice romanesti.
Curatorul de zacusca si alte povestiri culinare romanesti este o culegerede articole, studii, editoriale si interviuri publicate in diferite medii, dar si inedite (scrise special pentru acest volum). Volumul abordeaza diferite teme de istorie si antropologie culinara romaneasca si beneficiaza de o multitudine de ilustratii. In format mare, coperta cartonata, full color si consistent (342 de pagini) volumul poate facedeliciul oricarui gurmand, gourmet sau pasionat de lectura. O sa descoperiti o sumedenie de fun facts gastronomice autohtone care dovedesc cat de suprinzatoare este istoria noastra culinara.
Cartea se adreseaza tuturor categoriilor de cititori, nu are pretentii academice, ba chiar din contra, este scrisa si paginata cu gandul de a nu intimida pe nimeni.
Cosmin Dragomir este fondatorul GastroArt - prima revista dedicata cercetarii istoriei gastronomiei si a ospitalitatii romanesti, coorganizator al Congresului National de Gastronomie si Vin, coinitiator al legii Ziua Nationala a Gastronomie si Vinurilor din Romania, organizator a zeci de conferinte, dezbateri si evenimente cu tematica - identitate gastronomica nationala.