Descriere - Cultura sfeclei
Sfecla de zahar, sfecla furajera, sfecla rosie, loturi semincere pentru sfecla
Cultura sfeclei - sfecla de zahar,sfecla furajera,sfecla rosie,loturi semincere pentru sfecla
Consumul mondial de zahar este asigurat in proportie covarsitoare de trestia de zahar si de sfecla de zahar. Daca trestia de zahar care detine suprematia, nu intalneste conditii prielnice de dezvoltare oriunde pe glob, sfecla de zahar detine un areal favorizant extrem de extins atat in emisfera nordica cat si in cea sudica.
In perspectiva din ce in ce mai conturata,a cresterii cererii de biocarburanti la nivel mondial,sfecla de zahar detine avantajul suficientei unei tehnologii extrem de simple in vederea obtinerii de alcool etilic(folosit direct drept combustibil). Cresterea cererii de biocarburanti va atrage dupa sine extinderea suprafetelor cultivate cu sfecla.
De ce este rentabil sa cultivi sfecla? Pentru ca se cauta!
Sfecla de zahar asigura o parte insemnata din necesarul de zahar la nivel mondial si are avantajul de a putea fi cultivata pe o arie importanta si cu larga raspandire geografica. In perspectiva cresterii cererii pentru biocarburanti (prevazuta expres in lege), piata de desfacere pentru sfecla se va largi considerabil.
In ce priveste sfecla rosie, cererea este si ea insemnata, consumul acesteia avand evidente avantaje. Se stie de exemplu ca sfecla rosie este o foarte buna sursa de fier si combate anemiile.
Lucrurile nu stau altfel nici in ce priveste piata de desfacere pentru sfecla furajera, si aici cererea fiind insemnata.
Pe parcursul celor 110 pagini, cartea contine informatii detaliate si clare despre tehnologiile optime pentru cultivarea sfeclei. Este asadar o adevarata unealta pentru un fermier modern si eficient.
Nr. de pagini : 112
Anul aparitiei: 2013