Descriere - Culegere de explicatii ale raspunsurilor la subiectele de la examenele de admitere la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti
Lucrarea de fata vine in intampinarea nevoii oricarui elev care se pregateste pentru sustinerea examenului de admitere la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti: aceea de a intelege mecanismele cognitive care au stat la baza conceperii subiectelor din anii anteriori, a logicii explicatiilor si a unor interpretari (poate) litigioase ale analizei gramaticale.
In acest sens, prin intermediul prezentului material, rezolvam si explicam subiectele de admitere aferente anilor 2019 si 2020, aducand lamuriri despre probleme ce tin de morfosintaxa propozitiei si de sintaxa frazei, dar si de exprimarea corecta, cu toate aspectele subsumate acesteia: ortografie, punctuatie, ortoepie, forme gramaticale corecte si aspecte logico-semantice. In punctele esentiale ale analizelor realizate, am oferit o documentare a problemei, prin trimiteri bibliografice si pasaje explicative excerptate din lucrari teoretice consacrate, care au trasat specificul subiectelor de admitere la gramatica. De asemenea, in cazul aspectelor logico-semantice, ortografice sau legate de forme gramaticale corecte, am realizat scurte incursiuni teoretice, sub denumirea "Stiati ca...”, menite sa cartografieze, fara pretentie de exhaustivitate, aspecte precum: pleonasmul, abrevierea, scrierea cu litera mare, cuvintele compuse etc.
lncurajam elevii sa vada in lucrarea de fata un punct de pornire in vederea unei documentari proprii amanuntite si sa parcurga cu minutiozitate resursele bibliografice recomandate pentru admitere, atat de Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti, cat si de prezenta lucrare.
Lucrarea vine si cu explicatii ale variantelor de raspuns ale grilelor de economie, rezolvate intr-un mod logic si intuitiv. Aceasta este un instrument eficient pentru cei care vor sa se pregateasca individual la economie, care vor sa inteleaga rationamentul din spatele rezolvarilor. Ca disciplina de studiu, economia ofera, pe de o parte, informatii practice, utile pentru existenta cotidiana, iar pe de alta parte , dezvolta capacitatile necesare de operare logica, de calcul matematic, de adaptare la situatiile dinamice ale economiei de piata.