Descriere - Cresterea melcilor
O serie de surse istorice atesta faptul ca melcii au fost consumati de catre om inca din timouri preistorice. Poluarea progresiva a mediului a distrus habitatele naturale ale melcilor fapt ce a dus la scaderea, uneori, dramatica a numarului acestora. Pentru protectia si refacerea populatiilor de melci o serie de tari au interzis colectarea lor din natura si au pus bazele cresterii melcilor in ferme sistematice. Tehnoligiile de crestere a melcilor a fost elaborate si perfectionate in institute de cercetari din Italia, Franta etc.
De extinderea tehnologieide crestere a melcilor in ciclul biologic complet sub cerul liber in Romania se ocupa firma "Alimenti naturali - prodotti biologici" cu sediul in Beograd si filiala in Timisoara. Prin elaborarea si publicarea acestei carti am incercat sa facem cunoscuta aceasta tehnologie, dar nu numai, in randul celor care doresc sa creasca in mod sistematic melci, fara a ne substitui documentatiei documentatiei pe care o punem la dispozitie viitorilor ei crescatori firma "Alimenti naturali - prodotti biologici". Cartea se adreseaza in aceeasi masura si studentiilor de la facultatea de Zootehnie si Biotehnologie care intentioneaza sa se instruiasca in acest domeniu nou si profitabil.
Prin prezenta in cadrul aceste carti a elementelor de biologie, ecologie, crestere si valorificare a melcilor am incercat sa formam o imagine completa asupra tehnologiei de crestere a acestora.
Cuprins:
Cuvant inainte
Importanta cresterii melcilor
1. Sistematizarea zoologica a melcilor din Romania
2. Speciile de melci comestibili
3. Morfofiziologia melcului Helix Pomatia
4. Ecosistemul natural al melcului
5. Sisteme de crestere a melcilor
6. Valorificarea melcilor
BIBLIOGRAFIE
Autorul: Marian Bura
Anul aparitiei: 2014
Nr. pagini: 120