Referinte despre Conjuratia imbecililor
Conjuratia imbecililor m-a gasit complet nepregatita. Niciodata nu as fi crezut ca voi descoperi o asemenea capodopera umoristica sau un asemenea personaj.Povestea din spatele cartii este A¯A¿A½nsa una trista. Autorul s-a sinucis A¯A¿A½n 1969, A¯A¿A½nainte sa-si vada cartea publicata. Mama sa i-a gasit manuscrisul si a dus o apriga lupta cu editorii pentru ca acestia sa-l citeasca. Jenati de doliul ei, pA¯A¿A½na la urma s-au A¯A¿A½ndurat sa A¯A¿A½nceapa lectura cartii scrise de Toole. Si nu le-a venit sa creada ce au descoperitA¯A¿A½
Conjuratia imbecililor este o carte foarte greu de catalogat, care straluceste datorita personajelor sale, situatiilor absurde si lui Ignatius J. Reilly.
Ignatius este un tA¯A¿A½nar masiv, absolvent de studii A¯A¿A½nalte, excentric si idealist. Desi inteligenta si educatia sa i-ar putea asigura o cariera de succes, Ignatius traieste A¯A¿A½n izolare alaturi de mama sa. A¯A¿A½si petrece zilele umplA¯A¿A½nd foi A¯A¿A½ntregi despre Evul Mediu si decaderea omenirii (sperA¯A¿A½nd, cu multa rabdare, sa scrie o mare lucrare, ca doar nici A¯A¿A½Roma nu a fost construita A¯A¿A½ntr-o ziA¯A¿A½) sau vizionA¯A¿A½nd filme pentru a critica spiritul decadent al societatii contemporane.
Rebel vestimentar, Ignatius devine usor de identificat pe strazile New Orleans-ului anilor '60 A¯A¿A½n costumul grotesc ce ajunge sa-l caracterizeze, iar caciula verde de vA¯A¿A½natoare este astfel transformata A¯A¿A½ntr-un adevarat laitmotiv al romanului.
Aparent un spirit independent si nerecunoscator, Iganatius este A¯A¿A½nspaimA¯A¿A½ntat de singuratate si de aceea are o constanta nevoie de grija materna. Paranoic si ipohondru, el A¯A¿A½si traieste viata lipsit de griji si de framA¯A¿A½ntari cotidiene. Concentrat doar asupra sa, asupra trupului sau A¯A¿A½ valva fiind principala sa ingrijorare A¯A¿A½ Ignatius pare a avea rezerve infinite de egoism si nepasare.
Printr-o serie de accidente comice, Ignatius este scos fortat din bA¯A¿A½rlogul sau si aruncat brutal A¯A¿A½n cA¯A¿A½mpul muncii. Aici caracterul sau A¯A¿A½si gaseste un spatiu de manifestare si mai larg, iar interactiunea cu personajele secundare ale cartii confera romanului umorul sau nebun. Functionar la o fabrica de pantaloni sau vA¯A¿A½nzator ambulant de hotdog, deghizat A¯A¿A½ntr-un costum de pirat, sunt locurile de munca pe care reuseste Ignatius sa le accepte. Dar peste tot pe unde trece, precum furtuna devastatoare, lasa A¯A¿A½n urma numai dezastru si haos.
Alte carti de la editura POLIROM
EDITURA POLIROM S.A.
Editura Polirom este o societate pe actiuni cu capital privat, infiintata in februarie 1995 la Iasi;
Prima carte editata: Adrian Marino, Pentru Europa. Integrarea Romaniei. Aspecte ideologice si culturale;
Peste 5500 titluri publicate pina in prezent, dintre care:
2000 - 256 titluri publicate
2001 - 280 titluri publicate
2002 - 400 titluri publicate
2003 - 430 titluri publicate
2004 - 449 titluri publicate
2005 - 474 titluri publicate
2006 - 559 titluri publicate
2007 - 580 titluri publicate
2008 - 620 titluri publicate
2009 - 475 titluri publicate
2010 - 450 titluri publicate
2011 - 457 titluri publicate
2012 - 464 titluri publicate
39 de domenii editoriale: literatura, eseu, jurnale, litere, filosofie, istorie, religie, psihologie, sociologie, politologie, pedagogie, asistenta sociala, studii de gen, media, relatii publice, drept, limbi straine, informatica si calculatoare, educational, economie si afaceri, medicina, sanatate, practic etc.;
Peste 60 de serii si colectii, dintre care:
Plural, Plural M, Plural Religie, Plural Clasic
Ego, Egografii, Fiction Ltd
Cariera. Succes. Performante (coordonator Ion-Ovidiu Panisoara)
Duplex
Chic (coordonator Bogdan-Alexandru Stanescu)
Biblioteca Ioan Petru Culianu (coordonatoare Tereza Petrescu Culianu)
Biblioteca Polirom (coordonator Bogdan-Alexandru Stanescu)
Historia (coordonator Mihai Razvan Ungureanu)
Document. Istorie recenta (colectie initiata de Andrei Pippidi)
Biblioteca medievala (coordonator Alexander Baumgarten)
Collegium. Relatii internationale (coordonatori Lucian-Dumitru Dirdala, Andrei Miroiu)
Collegium. Litere
Collegium. Politici publice si integrare europeana (coordonatori Adrian Miroiu si Iordan Gheorghe Barbulescu)
Collegium. Psihologie, Psihologie aplicata (coordonator Adrian Neculau)
Collegium. Stiintele educatiei (coordonator Constantin Cucos), Stiintele educatiei. Structuri, continuturi, tehnici (coordonatori Constantin Cucos, Cezar Birzea)
Collegium. Stiinte politice, Opus
Collegium. Media, Media. Studii si eseuri (coordonator Mihai Coman)
Collegium. Relatii publice, publicitate (coordonatoare Cristina Coman)
Collegium. Afaceri (coordonator Stefan Prutianu), Economie si societate
Collegium. Sociologie. Antropologie (serie initiata de Elisabeta Stanciulescu si coordonata de Lazar Vlasceanu si Liviu Chelcea)
Collegium. Psihologie clinica si psihoterapie (coordonator Ion Dafinoiu)
Ego. Proza (coordonator Lucian Dan Teodorovici)
Ego. Publicistica (coordonator George Onofrei)
Informatica si calculatoare, Linux (coordonator Gabriel Ciobanu), Tehnologii Web (coordonator Sabin Buraga)
Practic. Cheia succesului, Sanatate, dietetica
Studii de gen (coordonatoare Mihaela Miroiu), Bios
Traditia crestina (coordonator Adrian Muraru)
Psihologia copilului & Parenting (coordonator Georgeta Panisoara)
Publicatii proprii: Revista de psihologia sociala - Buletinul Laboratorului "Psihologia Cimpului Social", Universitatea "Al.I. Cuza" Iasi (redactor-sef: Adrian Neculau); Revista de psihologie organizationala in colaborare cu Centrul de Psihologie Aplicata, Universitatea Bucuresti; Revista de Asistenta Sociala (redactor-sef: Doru Buzducea) in colaborare cu Universitatea Bucuresti; International Review of Social Research (redactor-sef: Liviu Chelcea) in colaborare cu Universitatea Bucuresti; Revista de Istorie Sociala (director: Mihai-Razvan Ungureanu) in colaborare cu Institutul Roman de Studii Strategice; Chora. Revista de studii antice si medievale: filosofie, teologie, stiinte; in colaborare cu Groupe de Recherches Medievales al Centre National de la Recherche Scientifique (Paris), Centrul de Studii Antice si Medievale al Universitatii din Cluj-Napoca.
Peste 13.000.000 de volume tiparite;
Numeroase premii atribuite de Asociatia Editorilor din Romania, Uniunea Scriitorilor, ASPRO, Academia Romana, revistele Sfera politicii, Cuvantul, Capital, CEDU 2000+ s.a.
PRP: 45,00 Lei 36,00 Lei
Pareri clienti legate de Conjuratia imbecililor
Nu exista comentarii referitoare la acest produs.