Descriere - Colesterolul. Prieten sau dusman?
In general, oamenii cred intr-un mod foarte simplist ceea ce afirma medicii insuficient formati in fiziologie, si anume ca alimentele grase (unt, lapte gras, branzeturi grase, oua etc.) sunt agentii directi ai colesterolului in exces din sange, si astfel, cauza indirecta a bolilor cardio-vasculare.
Colesterolul, trebuie sa stiti inca de la inceputul acestor randuri, nu este o substanta straina si daunatoare, dimpotriva, este o substanta fiziologica si foarte utila economiei organismului. Doar excesul de colesterol este daunator. Virtutile acestuia in limitele normale sunt numeroase: este un agent vitaminic (aport de vitamine lipo-solubile), energetic (rezerva nutritiva), lubrifiant al vaselor si al articulatiilor, protector al mucoaselor, generator al parului si al unghiilor si al hormonilor sexuali masculini si feminini.
Este o substanta protectoare, anti-toxica si echilibranta in anumite schimburi. Este deci o auto-aparare a organismului nostru. A incerca sa scapam de colesterol prin eliminarea din alimentatie a produselor care il contin este adesea o eroare grosiera. Intr-adevar, colesterolul este indispensabil in transformarea unor elemente, cum sunt vitaminele si hormonii, iar atunci cand lipseste organismul nostru il va fabrica din fainoase, amidon si zaharuri (la nivelul ficatului). Natura a prevazut totul, dar aceste eforturi de reglare epuizeaza considerabil rezervele noastre neuro-endocrine.
Anul aparitiei: 2019
Nr. pagini: 92 pagini
Tip coperta: necartonata