Descriere - Ciuperci comestibile, medicinale si otravitoare (compendiu)
"Aceasta lucrare se doreste a veni in sprijinul celor ce recolteaza ciuperci din flora spontana, pentru a putea evita greselile si confuziile inerente. Nu este o lucrare pentru micologii specializati, nu abordeaza detaliile ce tin de expunerea la microscopul optic, electronic sau cu baleiaj a unor parti componente ale ciupercilor. Se face referire la partile ciupercilor ce se pot observa cu ochiul liber, forma, culoare, gust, consistenta, miros, reactie la atingere, la rupere sau taiere etc., iar pentru specialisti numai date sumare despre spori, pori, tuburi. (...) Lucrarea cuprinde o parte generala precum: biologia, morfologia, compozitia chimica, valoarea, importanta ciupercilor in natura, habitatul si aparitia, numarul speciilor de ciuperci si sfaturi utile privind recoltarea din flora spontana. Tot aici veti gasi si sindroamele de otraviri, in functie de specia de ciuperci otravitoare ingerata, cat si masurile de prim ajutor pana la sosirea ambulantei.”