Descriere - Cine suntem noi, de fapt? - Ramtha
Ce este gandul? Imagini. De unde au venit imaginile? Din creier. Oare un creier are propriul lui mod de a gandi? Da, se numeste personalitate. Ce este o personalitate? O personalitate este totalitatea programelor din reteaua neuronala. Ce sunt emotiile? Emotiile sunt reactiile hormonale la acea personalitate de retea neuronala.
Ce inseamna asta? Asta inseamna ca atunci cand erati copii vi s-a permis sa cresteti si sa explorati si sa va dezvoltati - se numeste perioada inocentei - inainte sa fiti preluati de o mare maturitate. Maturitatea aceea era intelepciunea profunda a spiritului vostru.
Iar voi ati formulat un mod de gandire foarte rigid, inca nu ati permis creierului vostru sa il reformuleze. Si cine determina reformularea? Voi o faceti, pentru a va instala cu adevarat in vinovatie. Dar vinovatia nu e decat o retea neuronala. Ea nu exista niciunde, in afara. Unde este vinovatia voastra? Aratati-mi. Eu nu o vad. Ea e aici in creier. De ce este important sa schimbati programul? Pentru ca, atunci cand schimbati programul, schimbati si imaginile.
Ce se intampla cand ati lasat deoparte vinovatia si cand, in aceasta gaura neagra lasam sa straluceasca lumina cunoasterii? Atunci, incepem sa gandim altfel. Creierul incepe sa reactioneze in moduri noi. Spiritul incepe sa va umple de un sentiment de bine. Creierul si ratiunea se cearta cu sentimentul. Dupa cine va luati - dupa un mod prestabilit de gandire, sau dupa ceva ce va face sa va simtiti bine? Intotdeauna, voi ati ales.
Si ce se intampla daca lumina ratiunii si ceea ce ati aflat astazi aici va aboleste rusinea? Cum vi se va schimba viata? Iata, asa se schimba. Voi ati tinut la o lalta in viata voastra, oameni, locuri, lucruri, momente si intamplari - tot ce ati facut - cu ajutorul personalitatii. Ea le tine laolalta.
"Si cum au ajuns toate sa fie asa?” Iar ei va vor spune "te rog sa fii indulgent eu pot doar sa speculez. Din ce intelegem noi lumea a ajuns asa pentru ca cineva a gandit-o in felul acesta”.
An aparitie: 2009
Nr. pagini: 119
Format: 13x20