Descriere - CIDRUL, vin de pere, rachiu si calvados
CIDRUL,vin de pere,rachiu si calvados.
Pentru consumul personal,transformati merele in cidru,perele in vin de pere iar apoi transformati-le pe acestea in aperitiv Pommeau,in rachiu,in Calvados sau in aperitive speciale. Autorul, va ofera tot ce aveti nevoie pentru preparare si,in plus,o suma de sfaturi economice necesare mai ales celor care se gandesc sa comercializeze o parte din produse.
Limbajul lejer se adreseaza atat profesionistilor cat si amatorilor….
CUPRINS:
CAPITOLUL 1. Panorama produselor cidricole
A fost odata...marul
A fost odata para
CIDRUL
O scurta istorie a cidrului
Cateva definitii
VIN DE PERE
TUICA Sl CALVADOS
Tuica din cidru sau din vin de pere
Aperitivul pe baza de cidru sau vin de pere si Pommeau
Aperitivele pe baza de cidru sau de vin de pere
OTETUL DIN CIDRU SAU DIN RACHIU
ALTE PRODUSE DERIVATE DIN MERE, PERE, CIDRU SAU VIN DE PERE
CAPITOLUL 2. Piata produselor cidricole
ORGANIZAREA FILIEREI CIDRICOLE
PRODUCTIA DE MERE PENTRU CIDRU
PIATA DE CIDRU
Productia
Consumatorii
Cidrul si anotimpurile
Distributia
Categoriile si modul de ambalare
PIATA DE VIN DE PERE
PIATA DE POMMEAU
PIATA DE CALVADOS
PIATA OTETULUI DIN CIDRU
CAPITOLUL 3. Munca in livada
INFIINTAREA UNEI LIVEZI
CE TIP DE LIVADA SA ALEGEM ?
Alegerea soiurilor
Plantarea
INTRETINEREA LIVEZII
Ingrasamantul
Plivirea
Taierea
Rarirea
Supra-altoirea
Bolile si parazitii
Recoltarea
CAPITOLUL 4. Munca din crama
STOCARE Sl PREGATIRE
Stocarea merelor
Inventarul
Pregatirea locului si a materialului
Instrumentele de analiza
FABRICAREA CIDRULUI
Spalarea merelor
Strivirea sau tocarea merelor
Fierberea
Presarea
Deburbarea
Pritocirea de limpezire
Analiza mustului
Fermentarea
Imbutelierea
Respectarea calitatii
ELABORAREA VINULUI DIN PERE
ELABORAREA BAUTURII POMMEAU Sl A APERITIVELOR PE BAZA DE CIDRU
FABRICAREA RACHIULUI DIN CIDRU Sl A BAUTURILOR CALVADOS...
ELABORAREA SUCULUI DE MERE
ELABORAREA OTETULUI
REGLEMENTAREA COMERCIALA
Criteriile reglementare
Etichetarea
Actele comerciale
Vizite si degustari la ferma
Semnalarea
Vanzarea pe piata
CAPITOLUL 5. Conducerea unui proiect si masurarea rentabilitatii
CARE ESTE PROBLEMA VOASTRA?
TREBUIE SA DEFINIM OBIECTIVELE
CUM GANDIM Sl EVALUAM SOLUTIILE
Cum ne informam si ne formam
Cunoasterea pietei
Conceptia activitatii cidricole
ALEGEREA CELEI MAI BUNE STRUCTURI
RESPECTAREA, CONTROLUL Sl ADAPTAREA
Marja bruta a unei sticle de cidru de ferma
In loc de incheiere
Nr. de pagini : 160
Anul aparitiei:2012